19.4 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Megijedt a kormány- májusig mégis érvényes marad a két oltással szerzett védettségi igazolvány

A csütörtöki Kormányinfón bejelentették, hogy Magyarország ötvenezret már be is vásárolt a Pfizer legújabb covid-tablettájából, szóba került hogy az esetszámok és az új megbetegedések száma az oltások ellenére is folyamatosan emelkedik. 

A kormány áttekintette a járványhelyzetet és megállapították, hogy az ötödik hullám csúcsán vagyunk, vagy kevéssel előtte, esetleg kevéssel utána

– mondta Gulyás Gergely.

A kormány látva azt, hogy külföldön sorra törlik el a covid-intézkedéseket, Kanadában pedig soha nem látott tiltakozáshullám alakult ki inkább úgy döntött, hogy a választások előtt nem akarja magára haragítani azokat, akik önszántukból, vagy kényszerből már két alkalommal is felvették valamelyik vakcinát.

Ezért a komány kihátrál a korábbi elképzeléséből és májusig érvényes marad a két oltással szerzett “védettségi” igazolvány.

Sem Brüsszel, sem más tagállamok a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban nem vezettek be szigorúbb szabályozást, a második oltástól számított 270 napig érvényesek az uniós igazolványok, és nem akarják, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, ezért május elsejéig két oltással érvényesek maradnak az oltási igazolványok, eddig február 15. volt ez a dátum- magyarázta Gulyás.

A döntés hátterében az állhat, hogy a társadalomban egyre nagyobb lett a kötelező oltás elutasítása – már 59% azok aránya, akik elítélik az oltások ilyen formájú erőltetését.

Egy hónap alatt 59%-ra nőtt a kötelező oltást elutasítók aránya- erősödik a Mi Hazánk is

A miniszter kifejtette, hogy helytelen az EU részéről a diszkriminácó azokra nézve, akik keleti vakcinát kaptak, de arról már nem beszélt, hogy a magyar kormány oltatlanokat érintő korlátozásai is diszkriminatívak-e.

-A Völner-Schadl ügyről úgy nyilatkozott, hogy ha igazak a vádak, akkor Völnernek a parlamenti mandátumáról is le kell mondania.

-Az amerikai katonák Magyarországra telepítéséről azt mondta, hogy az amerikaiaknak nem volt ilyen megkeresése, de persze “a NATO már más kérdés”.

A vagyonnyilatkozati rendszer működésére – Völner Pál ügyével és Márki-Zay Péter kampányfinanszírozásával összefüggésben – vonatkozó kérdésre Gulyás Gergely kifejtette: a vagyonnyilatkozat közokirat, a valóságnak megfelelően kell kitölteni, ha valaki nem így tesz, szándékosan ír valótlant, annak következménye kell hogy legyen. Ők minden olyan konstruktív megoldásra nyitottak, amiben politikai konszenzust lehet találni.

További híreink

Varga István a Mi Hazánk értelmiségi holdudvarából alapított Fekete István Szabadegyetemen

Faragó Dániel

A Mi Hazánk javaslatára közbiztonsági ellenőrzések indultak el a Szolnok-Cibakháza buszvonalon

Faragó Dániel

Éjszakai kijárási tilalmat írna elő a férfiaknak egy brit képviselőnő (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen