28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Megismételhetik a polgármester-választást Jászberényben – vasárnap tizennégy szavazattal győzött a népfront

Ha jogerős lesz az illetékes területi választási bizottság döntése, november 10-én kell ismét szavazniuk a jászberényieknek – írja az Azonnali.hu.

Megismételhetik a polgármesterválasztást Jászberényben november 10-én, ha jogerőre emelkedik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási bizottság határozata. Ez ugyanis igazat adott a Fidesz-KDNP színeiben induló Szabó Tamásnak, aki fellebbezett, miután mindössze tizennégy szavazattal győzte le őt múlt vasárnap a Közösen Jászberényért Egyesület polgármesterjelöltje, Budai Lóránt. Az erről szóló határozatot a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Pócs János töltötte fel közösségi oldalára  azzal a kommenttel: Budaiék választási csalása miatt kell újra szavazni.

Magában a határozatban az áll: a területi választási bizottság megváltoztatja a Jászberényi Helyi Választási Bizottság döntését, amely kimondta, hogy Budai nyerte a szavazást, és megsemmisíti a polgármester-választás eredményét.

Mi történt Jászberényben?

A városban igen kiélezett volt a verseny: négyen is elindultak a polgármesterségét. A baloldali ellenzék itt is népfrontosodott, így a helyi Jobbik-elnök, Budai Lóránt mögé sorakozott fel a DK, az MSZP és a Momentum is.

Végül Budai Lóránt 3909, Szabó Tamás 3895, a független Magyar Levente 931, míg a Mi Hazánkos Dobrosi Péter 434 darab szavazatot kapott. Ami a képviselői helyeket illeti, a Fidesznek az egyéni győzelmekkel, illetve a kompenzációs listával a tizennégy helyből hetet sikerült megszereznie, az ellenzéki egyesületnek csak hatot, míg a Mi Hazánknak egyet – írja az LMP-s Ungár Péter lapja, az Azonnali.

A területi választási bizottság szerint egyébként azért kell megismételni a választást, mert a szavazás alatti egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni.

Például a bizottság szerint idegenek mentek a szavazókörökbe, „a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlanul mozogtak”, illetve szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás is történt.

(Azonnali.hu nyomán, fotó: Szabó Tamás / Facebook)

További híreink

Szivárványos zászló a ferencvárosi önkormányzatnál is

Avar Álmos

Havi bruttó 381 ezer, szóbeli tanácsokért a fideszes polgármesternek

Avar Álmos

„Nincs tanú, nem tudod bebizonyítani, hogy én tettem”

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben