21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Megnyílik Portugália első holokauszt múzeuma

Ma nyílik meg az első portugáliai holokauszt múzeum Portó városában, értesült a zsido.com.

A portói holokauszt múzeum koncepcióját és gyűjteményét a moszkvai és a hongkongi holokauszt múzeum és tolerancia központ, valamint több európai és amerikai zsidó intézet együttműködésével fejlesztették ki, és a portói zsidó közösség várakozása szerint a koronavírus járványt követő időszakban évente tízezer látogatót fog vonzani.

A hivatalos megnyitás után nem sokkal, január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján diákok százait várják a portugál iskolákból.

Az új múzeumban megtekinthető az auschwitzi barakk reprodukciója, egy emlékszoba az áldozatok nevével és egy tanulmányi központot, ahol rendszeresen tarthatnak majd workshopokat általános iskolai és gimnazista diákok számára.

 

 

További híreink

Exit poll: Thatcher óta a legnagyobb tory győzelem – biztosra vehető a januári Brexit

Kemény János

Babos Tímea: nem tudok azonosulni a covid-intézkedésekkel, nem indulok az Australian Openen

Faragó Dániel

A palesztin egységek az Iszlám Állam állásait támadták Szíriában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen