17 C
Budapest
2020. október 27., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy

Mérgében berúgta egy tolató autó szélvédőjét egy fiatalember Tiszaföldváron

A Szolnoki Törvényszék, az ügyben első fokon eljárt Kunszentmártoni Járásbíróság ítéletét megváltoztatva,  az első fokon kiszabott 70 nap elzárás mellett csaknem kétszázezer forint pénzbüntetésre is ítélte azt a  húszas éveiben járó, büntetett előéletű fiatalembert, aki két és fél évvel ezelőtt, egy őszi hajnalon,  Tiszaföldvár egyik szórakozóhelye előtt berúgta egy tolató autó szélvédőjét és jobb első ablakát, mert a jármű egyik utasával az este folyamán konfliktusba keveredett – írja a a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A rendelkezései  szerint a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény nevű bűncselekményt követi el, aki közlekedési  útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály  létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy más hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, és bűntett miatt

Az  ügyben 2018. május 9-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Kunszentmártoni Járásbíróság 5  tárgyalást követően, 2019. szeptember 2-án hozott ítéletet. A férfit közlekedés biztonsága elleni  bűncselekmény bűntette miatt 70 nap elzárásra ítélte, amit büntetés- végrehajtási intézetben kell   végrehajtani. Az eset pikantériája, hogy a Büntető Törvénykönyv a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ehhez képest meglehetősen enyhének tűnik ez a 70 napos elzárásra vonatkozó ítélet, pláne, hogy az elkövető büntetett előéletű. Az ügyészség fellebbezett, mire a bíróság 2020. május 13-án meghozott másodfokú – nem éppen súlyos – ítéletében a vádlottat a 70  nap elzárás mellett további 180 ezer Ft pénzbüntetésre is ítélte.

(Képünk csak illusztráció – Fotó: police.hu)

Kapcsolódó híreink

A demecseri rendőrök elfogták a rablókat

Dunai Tibor

Levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd lopni ment

Irányi Dániel

Csoportosan agyonvertek egy férfit. 3-4 év börtönnel megúszhatják

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben