2.9 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírek

“Meseország” – sajnos – továbbra is mindenkié

Kétségtelen, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb port kavaró belpolitikai ügye az volt, mikor 2020 tavaszán Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, országgyűlési képviselője ledarálta a Meseország mindenkié c. mesekönyvnek álcázott, valójában LBMTQ-propagandát tartalmazó könyvet, melyet egy bizonyos Labrisz Leszbikus Egyesület adott ki. A nemzeti párt politikusa ezért elképesztően aljas támadásokat kap azóta is.

2021 januárjában azonban arról értesülhettünk, hogy

a hatóság arra kötelezte a kiadót, hogy a Meseország mindenkié című könyvet lássák el megkülönböztető jelzéssel, mondván, abban a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták jelennek meg. 

A Labrisz erre nem volt hajlandó, a Mi Hazánk viszont úgy értelmezte, hogy az ő nyomásuknak is köszönhető, hogy a fogyasztóvédelem erre kötelezte őket. Ennek kapcsán a párt két politikusa, Lantos János és Vékony Csongor tiltakozásának adott hangot egy könyvesbolt előtt, mely forgalmazza a propagandakönyvet, és ellátták azt egy 18-as karikát ábrázoló, ahhoz magyarázatot fűző matricával.

Sajnos a könyvesboltok és a kereskedők azóta sem látták el megkülönböztető jelzéssel az LMBTQ-kiadvány, árusítása és reklámozás továbbra is zavartalanul folyok.

Ez igen komoly árnyékot vet a Fidesz-kormány kommunikációjára, hiszen állítják, megvédték gyermekeinket az LMBTQ-propagandától, csakhogy a valóság nem ezt mutatja.

Pár nap múlva egyébként az Európai Parlamentben is bemutatják a Meseország mindenkié című LMBTQ-mesekönyvet, a meghívó szerint „ezt a könyvet 2020-ban adták ki Magyarországon, és az ország homo- és transzfób kormányával szembeni ellenállás szimbóluma lett”.

A mai napig folyik a pereskedés

De sajnos nem arról, lehet-e árusítani vagy sem. Ugyanis 2021 óta pereskedik egymással a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Magyar Nemzetet kiadó Mediaworks Hungary Zrt., miután az utóbbi egyik cikkében azt írta, a Labriszt egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélni. A Meseország mindenkié könyvet kiadó civil szervezet bíróságra vitte az ügyet, amelyet elsőfokon megnyert, másodfokon azonban elutasította keresetét az ítélőtábla, az ezt követő felülvizsgálati eljárás eredményére pedig még egy hónapot kell várni.

Részlet a könyvből: egybekelnek a homokos hercegek – Mohos Márton / 24.hu

Érdemes felidézni egy-két irományt belőle, hogy emlékeztessük magunkat is. Az LMBTQ-propaganda csúcspontja kétségkívül a Házasodik a királyfi megnevezésű versecske volt, melynek szellemiségét jól illusztrálja fenti képünk is, ahol két királyfi házasodik össze, ráadásul templomban.

“Hinni ezt én sose mertem,

hogy párom itt lelem,

mint amikor nagy hirtelen,

gazdag lesz a nincstelen”

Ez már máshogy úgysem lehet,

ölelkeznek a hercegek,

ahogy írom, ahogy mondom,

ölelkeznek a hercegek.”

Van nemzetközi példa

Végezetül mielőtt bárki azzal az ellenvetéssel élne, hogy ilyet nem lehet tenni, kedvükért szögezzük le, hogy például a Steam nevű nemzetközi játékforgalmazó vállalta, hogy ellátja megkülönböztető jelzéssel azokat a játékokat, melyek LMBTQ-utalásokat tartalmaznak.

A kérdés már csak az, Magyarországon mikor sikerül elérni valamit, mert ameddig ez a helyzet áll fent, addig a kormány szólamai igencsak üres szövegelésnek tűnnek.

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Mi Hazánk: a munkavállalók kizsákmányolása felé tesz lépéseket a kormány

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben