17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Tudomány

Meteorit csapódott be Norvégiában

Világűrből származó kőzetdarab csapódott be Norvégiában.

A meteorit 0,5-2 kilogramm közötti lehetett, és több mint 50 ezer kilométeres sebességgel csapódott a Földnek – közölte hétfőn a Norsar szeizmológiai kutatóintézet.

Az égi objektum a január 5-re virradó éjszaka hullott a Földre egy Loten melletti mérőállomás közelében, Oslótól 120 kilométerre északra. Sokan a környéken erős robajt hallottak és éles fényt láttak felvillanni.

A becsapódást egy olyan területtől nem messze észlelték, ahol néhány nappal korábban komoly földcsuszamlás történt, ezért sokan attól tartottak, hogy újabb hegyoldal omlott le.

A norvég meteoritfigyelő hálózat valószínűtlennek tartja, hogy az erdős és behavazott vidéken rábukkanjanak a meteoritra. A Norsar igazgatója, Anne Lycke szerint is óriási szerencse kellene ahhoz, hogy megtalálják.

A meteoritról készült videót ITT tekinthetik meg.

(Forrás: MTI – Fotók: norskmeteornettverk.no)

További híreink

Íme, a top öt globális kockázat, ami idén fenyeget

Szabó Norbert

Az extrém hőség mellett a nagy páratartalom is megviseli az embereket az évszázad végére

Szabó Norbert

Találtak 12 növényfajt, melyek segíthetnek helyrehozni a korallszigeteket

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen