35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Mezőkövesden is tiltólistára került Meseország a Mi Hazánk javaslatára

Nyílt levélben kérte Mezőkövesd polgármesterét a Mi Hazánk két helyi önkormányzati képviselője, hogy ne engedélyezze a Meseország mindenkié című könyv jelenlétét, használatát a település óvodáiban, bölcsődéiben. Fekete Gábor polgármester eleget is tett a kérésnek, és utasította ezen intézményeket, ne használják a könyvet.

Betiltotta a mezőkövesdi polgármester a Meseország mindenkié című, homoszexuális tartalmú könyvet a település óvodáiban, bölcsődéiben. Fekete Zoltán írásos utasításában leszögezte, tilos a könyvet használni, vagy abból bármilyen tartalmat idézni.
A polgármesteri döntés előzménye, hogy Lázárné Kozma Dóra és Jámbor Márk, a Mi Hazánk Mozgalom mezőkövesdi önkormányzati képviselői nyílt levélben kérték Fekete Zoltán, hogy tiltsák ki a Meseország Mindenkié című mesekönyve a mezőkövesdi óvodákból is.
A két önkormányzati képviselő levelében úgy fogalmazott: ebbe a kötetbe csempészi bele propagandáját az egyre erőszakosabban nyomuló LMBTQ mozgalom úgy, hogy kisebbségi és hátrányos helyzetű (mozgássérült, idős, roma) szereplők köntösébe bújik. Szeretnénk, hogy az eredeti meséken nőjenek fel gyerekeink, melyekben a szerelem nem Csipkerózsika és a hercegnő, hanem Csipkerózsika és a herceg között szökken szárba.
A képviselők felidézték, hogy a könyv megjelenésekor a CitizenGo petíciót annak érdekében, hogy a gyermekkönyveket forgalmazó könyvesboltok vegyék le polcaikról a “a gyermekeink agymosására szolgáló könyvet”.  Felidézték azt is, a könyv előszava szerint „óvodai és iskolai foglalkozástervek” is készültek a mesékhez.

„Ebből egyértelművé vált, hogy a könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület a legkisebbeknek szánja a könyvét. A kötetben mindeközben a transzgender „nemváltásokat” megjelenítő mesék mellett homoszexuális „esküvőt” és „házasságot” bemutató történetek is helyet kaptak”.

Már vannak olyan óvodák Magyarországon, ahol ilyen kiadványokkal, és a hozzá kapcsolódó foglalkoztatófüzet segítségével népszerűsítik külső nyomásra az óvodapedagógusok a homoszexuális propagandát a legvédtelenebb korosztályok számára. Legutóbb Óbudán történt ilyesmi, ott például a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány üzemelteti a yelon.hu oldalt, amely többek között

arra tanítja a gyerekeket és a szülőket, hogy „a nemi identitásunk a legkevésbé sem a biológiai nemünkkel áll összefüggésben”, illetve borzongató részletességgel tájékoztatja őket a nemváltással vagy éppen az azonos nemű párok közötti szexszel kapcsolatos témákról.

Egyházi körökben is terjeszkedni próbál a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, amely ugyanakkor egyben LMBTQ-szemléletű szexuális felvilágosítással is foglalkozik.
Fekete Gábor polgármester ezután írásbeli utasításban tiltotta be a mesekönyvet az önkormányzati fenntartású óvodákban, és bölcsődékben.

Jámbor Márk utólag azt közölte: nem politikai haszonszerzés vezérelte a kérdésben,  a polgármester levelüket megelőzően már döntött az ügyben saját elhatározásában, saját hatáskörében, amit nélkülük is meghozott, illetve meghozott volna,  levelük már nem befolyásolta azt, csak kiegészítette.

Fotó: Pécsaktuál

 

 

További híreink

Gyalogost gázolt a vonat Tatán

Dunai Tibor

Toroczkai: “A devianciát nem ünnepelni, hanem kezeltetni kell”

Gabay Dorka

A L’Oréal nem használja többé a “fehérítés” szót termékeiben, mert rasszista

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben