4.8 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

Mi Hazánk: az agrártámogatásokra ne vonatkozzon a kifizetési stop

Az élelmiszer fogyasztói árában hónapok óta rekorddrágulás tapasztalható, amiből logikusan az következne, hogy jól járnak azok, akik étel, vagy ital előállításával, termeléssel foglalkoznak. A valóság ezzel szemben az, hogy a mezőgazdászok, állattartók többsége napi gondokkal küzd. Adódik a kérdés hova lett a többletpénz?

Alább néhány hozzászólás az országgyűlés alelnökének erre vonatkozó bejegyzésére.

-Pont ezért fáj, hogy a gazdák közutálatnak vannak kitéve, nincs semmi érdek-képviseleti. Nem a termelő kapja a nagy hasznot, hanem a kereskedők, lobbisok, stb.

-Vajon kik ,a politikúsok.Mindegyiknek csurran cseppen.

-Egyszerű és sima a magyarázat! A köztes lánckereskedők – nagyker, forgalmazók, stb.

-Azok, akik évezredek óta mások nyomorán gazdagodtak…igen-igen, “ők”!

Közben a Mi Hazánk azt szorgalmazza, hogy a kormány által beígért agrártámogatásokat a kifizetési stop ellenére kapják meg a gazdák.

Dócs Dávid sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy a költségvetési hiányt csaknem 3000 milliárd forintra tervezték az idén, ennek azonban már teljesült a 90 százaléka szeptemberre. Az ellenzéki politikus azt mondta, valószínűleg a kormány ezért hirdetett kifizetési stopot, amelynek értelmében nem lehet semmit kifizetni a minisztériumoknak a béreken, a nyugdíjakon, a szociális és oktatási intézmények fenntartásán és kiadásain kívül csak pénzügyminiszteri jóváhagyás alapján.

Dócs Dávid kiemelte, a rendelkezések nem voltak egyértelműek, ezért aggódnak, hogy a kifizetési stop az agrártámogatások előlegkifizetésére is vonatkozik-e.

Mindezek miatt a Mi Hazánk Mozgalom arra fogja kérni Nagy István agrárminisztert és az Agrárminisztériumot, hogy lobbizzon a Pénzügyminisztériumnál annak érdekében, hogy

a már meghirdetett, október 17-én induló előlegkifizetési szakasz, “valódi kifizetéseket is vonjon maga után”.

Nyomást akarnak gyakorolni a kormányra, hogy ezek a támogatások ne késsenek.

(mti nyomán, fotó:MTI)

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben