0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

Mi Hazánk: “Felháborító, hogy az ügyészség futni hagyná a buszsofőr támadóját”

A Mi Hazánk felháborítónak tartja, hogy a Miskolci Járási Ügyészség tárgyalás mellőzését kérve, mindössze felfüggesztett büntetést javasol annak az embernek, aki rátámadt egy buszsofőrre.

 

A sofőr közfeladatot ellátó személynek minősül, így fokozott védelemben kell részesülnie. Felteszem a kérdést az ügyészségnek: ha egy fokozottan védett személy megtámadása esetén is csak az egyik legenyhébb büntetés kiszabását kérik, mi lesz ha egy átlagembert támadnak meg? Az ügyészség meg is dicséri majd az elkövetőt? Fel kell végre ismernie a vádhatóságnak, hogy az ilyen esetek elszaporodásában az ő felelősségük is benne van, az enyhe szankciók miatt. Rossz üzenete van annak, hogy bár a törvény biztosítja, de gyakorlatban nem kapják meg a megfelelő védelmet a sofőrök.

 

A Mi Hazánk Mozgalom törvényjavaslatot dolgozott ki annak érdekében, hogy a közfeladatot ellátó személyek megtámadása esetén mindenképpen letöltendő börtönt kapjon az elkövető.
A konkrét esetben pedig elvárjuk, hogy bíróság elé kerüljön az ügy, az ügyészség pedig  letöltendő szabadságvesztést kérjen, amely elveszi majd a kedvét az elkövetőnek és példát statuál az ilyen bűncselekmények elkövetésére hajlamos egyéneknek is 
írja Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő.

További híreink

Kína bejelentette, hogy megfékezték a járványt

Dunai Tibor

Az első atombombát 75 éve dobták le

Dunai Tibor

A női mosdóban fajtalankodott a 20 éves pedofil “fiatal”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen