27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Mi Hazánk Ifjai: kommunista nem lehet hős!

Helyezzék át a kommunista emlékparkba a Szabadság téri szovjet emlékművet…

A nemzeti radikális párt ifjúsági szervezete vasárnap a fővárosban, az V. kerületi Szabadság téren álló szovjet emlékműnél tartott sajtótájékoztatót.

Vékony Csongor Levente, a Mi Hazánk Ifjainak budapesti vezetője elmondta, a kommunizmus több mint százmillió áldozatot követelt világszerte, rájuk emlékeznek.

A valódi hősök az 1956-os bátor pesti srácok, nem pedig azok a szovjet katonák, akik kirabolták Magyarországot, gyermekeket öltek és nőket erőszakoltak meg– hangoztatta.

Vékony Csongor Levente felidézte, hogy a téren 1920 után irredenta szoborcsoport állt, közepén országzászlóval. Később, az úgynevezett felszabadító szovjetek 1945-ös érkezését követően emelték a most is látható emlékművet.

A fiatal politikus elmondta, az 1956-os forradalom és szabadságharc október 23-ai kitörése után Budapesten a Sztálin-szobrot ledöntötték, és biztosan a Szabadság téri alkotás lett volna a következő, annak megsemmisítésére azonban nem került sor, mert sajnos nem sikerült kiűzni a szovjet hadsereget, a forradalmat november 4-én leverték.

Kiemelte, hogy a Mi Hazánk Ifjai szerint nem csupán Sztálin vagy Rákosi nem lehet hős, de még Nelson Mandela néhai Nobel-békedíjas dél-afrikai elnök sem. Ő is kötődött a kommunizmushoz, felesége ráadásul egy katonai csoport vezetőjeként többek között gyermekek meggyilkolásáért volt felelős: 14-15 évesek nyakába „gumi nyakláncot” tettek – petróleumba vagy gázolajba mártott gumiabroncsot –, amelyet aztán meggyújtottak.

Dinamitot nem hoztunk, mindössze annyit kérünk, hogy helyezzék át a kommunista emlékparkba a Szabadság téri szovjet emlékművet– fogalmazott Vékony Csongor Levente.

A Mi Hazánk Ifjainak aktivistái a sajtótájékoztató alatt egy „Kommunizmus áldozatai: 100 millió fő” feliratú molinót feszítettek ki.

A beszéd után Vékony Csongor Levente budapesti vezető és Binder Csaba országos alelnök „rendhagyó koszorúzást” tartottak, szögesdróttal átkötött gumiabroncsot helyeztek a Szabadság téri alkotás elé.

Üzenetünk: kapja mindenki azt, amit megérdemel, a valódi hősök tiszteletben, a gyilkosok örök szégyenben, az elmúlt harminc év kormányai pedig legalább lelkiismeret-furdalásban részesüljenek – mondta Vékony Csongor Levente.

További híreink

Mi Hazánk: Végre szabad az éjszakai horgászat

Kemény János

Mi Hazánk: Újabb siker, minden diákhitelre érvényes a törlesztési moratórium

Kemény János

Folyamatosan érkeznek az ukrán vendégmunkások a záhonyi határra

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben