9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Mi Hazánk: Szent Flórián napján a tűzoltókat ünnepeljük

– Május 4-én tartják Szent Flórián napját, aki a tűzoltók védőszentje, ezen a napon tehát a tűzoltók felé fejezzük ki tiszteletünket. Meggyőződésünk, hogy a tűzoltók jóval többet érdemelnek annál, mint amilyen elbánásban részesülnek napjainkban és már hosszú ideje. Nem véletlen, hogy a társadalom körében ők örvendenek a legnagyobb megbecsülésnek, itt az ideje, hogy a mindenkori kormány ezt erkölcsileg és anyagilag is méltóképpen viszonozza – írja közleményében Vidó Attila, a Mi Hazánk rendvédelmi szakpolitikusa. 

További sajnálatos tény, hogy mióta államosították a tűzoltóságot és az úgynevezett katasztrófavédelem alá került, még azt sem engedik számukra, hogy mártírhalált halt védőszentjükre, Szent Flóriánra emlékezzenek. Márpedig ők minden évben meg fognak emlékezni arról gondolatban, ami 304. május 4-én történt, amikor végrehajtották Aquilinus bíró ítéletét, mert a tűzoltók mindig is voltak, vannak és lesznek, az általuk kovácsolt erős bajtársi kötelék soha el nem téphető.

További híreink

Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, mától büntethetnek

Dunai Tibor

Hatezer kínait engedtek be Magyarországra a koronavírus évében

Faragó Dániel

A Fidesz kezébe került a roma Dikh TV

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen