12.9 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Belföld

Mi Hazánk: Szigorúbb büntetést a brutális környezetszennyezés elkövetőinek!

December közepén a soroksári Duna-ágnál hatalmas mértékű olajszennyezés történt, mely során egy ismeretlen tettes fáradt olajat öntött a csatornába. Mivel tette következmények nélkül maradt, így két héttel később ismét megismételte azt. A környezetre mért kár szinte felbecsülhetetlen, ennek ellenére jó, ha egyáltalán pénzbüntetést kap az illető.

Az eset kapcsán a Zöld Hazánk elnöke, Csereklye Krisztina tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a környezetre mért károk felbecsülhetetlenek, hiszen a szennyezés számos védett növényt és állatot is érintett. Éppen ezért a pénzbírság helyett indokolt lenne a letöltendő börtönbüntetés kiszabása.

Hozzátette:

A fáradt olaj ráadásul leadható hulladék, mivel ez egy újrahasznosítható anyag,

így az elkövető tette teljesen érthetetlen.

További híreink

Hétfőn az érettségi szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődik

Kiss Albert

A biztonságos internetezés világnapja: Széles körű hazai törvényi szabályozást követel a Mi Hazánk

Irányi Dániel

Egyelőre nem lesz BKV sztrájk

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben