0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: Újabb szakmát tesz tönkre a kormány szakmaiatlan hozzáállása

A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen olyan párt, amely következetesen kiáll a magyar kisvállalkozók mellett. A kormány szakmaiatlan hozzáállása ezúttal a szépségtanácsadó szakmát sodorja végveszélybe és több ezer magyar kisvállalkozót tehet tönkre, ez által pedig több tízezer magyar ember megélhetését veszélyezteti – mondta sajtótájékoztatóján a párt alelnöke, Apáti István.

Apáti szerint “ez a történet most arról szól, hogy azok a szépség tanácsadók, akik iskolarendszerben több évet, vagy felnőttképzésen több százezer forintot áldoztak ezen képesítés megszerzésére, eddig ennek a képesítésnek a birtokában megkapták az egyéni vállalkozói engedélyeket”. A politikus rámutat, a kormányhivatalok most minden előzetes figyelmeztetés nélkül elkezdték ezeket az engedélyeket visszavonni, új engedélyeket viszont nem adnak ki, és azok, akik korábban több évet vagy több százezer forintot szántak erre, most legfeljebb alkalmazottként tevékenykedhetnek és egy újabb – ismét több évet vagy még több pénzt igénylő – képzés megszerzése után végezhetik ugyan azt a tevékenységet, amit eddig egy korábbi szakképesítés alapján akár évek, vagy évtized óta végeznek.

Apáti úgy véli, ez a hozzáállása az ITM-nek és a kormányzatnak sérti a vállalkozások szabadságának alapelvét és sérti a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokhoz fűződő érdekeket, illetve jogosultságokat is. A politikus egy Tolna megyei határozattal a kezében bizonyította, hogy ezek az engedély-visszavonások már elkezdődtek.

A párt éppen ezért azt javasolja, hogy:

ne a vállalkozói engedélyeket vonják vissza, hanem hozzanak létre egy új TEÁOR számot – és azok a szépség tanácsadók, akik eddig is végezhették a képesítésük birtokában ezt a tevékenységet, ez után is végezhessék tovább, ne kényszerítsék őket arra, hogy több évet vagy sok százezer forintot fordítsanak egy olyan képzésre, amellyel mindössze azt a tudást lennének képesek megszerezni, amellyel már most is rendelkeznek.

Amennyiben a szakmai egyeztetések nem vezetnek eredményre, a Mi Hazánk Mozgalom garantálja: minden segítséget meg fog adni a szakmának ahhoz, hogy Alkotmánybírósághoz forduljon. Apáti egészen biztos benne, hogy az Alkotmánybíróságon “nyert ügyük van”.

E miatt javasoljuk az ITM-nek, hogy a tárgyalóasztal mellett döntsenek a kérdésről. Ismételjük, egy számsor megadásával megmenthető a szakma és elkerülhető több ezer kisvállalkozó csődje

– tette hozzá végezetül Apáti.

Magyarjelen.hu

További híreink

Ismét megvédte a luxusnyugdíjakat a román alkotmánybíróság

Varga Lilla

Megbírságolta a magyarok elleni gyűlöletbeszédért a román államfőt (FRISSÍTÉS)

Szabó Norbert

Bethlen Gábor konstantinápolyi követének a kriptáját találták meg a székelyföldi Gyulakután

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen