5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Miccs, vodka, kirúgások és nyereményautó – zsarolási körkép a Magyar Jelenen

Igor a háta mögé teszi kezeit, majd így szól Másának: 

Mása, az egyik kezemben van egy üveg vodka. Ha kitalálod melyikben van, akkor megisszuk, ha nem, akkor pedig a földhöz vágom. 

Oh, Igor…szerintem a jobb kezedben van – vágja rá Mása, mire Igor ijedten csak így válaszol:

Gondolkozz Mása! Gondolkozz…

Az orosz valóságot felnagyító, humoros anekdotát rengetegen ismerik, de arra nem sokan számítottak, hogy a koronavírus elleni intézkedésekben is központi szerepet fog játszani a hétköznapi jelenet.

Miközben olyan országban is növekszik az esetszám, ahol 119%-os az átoltottság, a kormányok a legkülönfélebb, abszurd intézkedésekkel igyekeznek rábírni a lakosságot az oltakozásra. A magyar kormány ésszerűtlen korlátozásairól, az oltás kvázi kötelezővé tételéről már sokat írtunk, ahogyan arról is, hogy a Mi Hazánk tüntetést szervez a kötelező oltások ellen az Alkotmánybíróség elé. 

Érdemes kitekintést tenni, hogy a munka elvesztésén túl a különböző vezetők mivel igyekeznek zsarolni az oltatlanokat, vagy éppen jutalmazni az oltottakat.

Romániában nyáron még azzal próbálkoztak, hogy aki beoltatja magát az ingyen miccset kap.

Az “Oltásért miccset akció” dobta meg az oltási kedvet Romániában

Burgenlandban nyereményjátékot szerveztek az oltottaknak, ahol még autót is nyerhetnek, ha engedelmeskednek a kormánynak.

Nyereményjátékkal ösztönzik az oltás felvételére a burgenlandiakat

Oroszországban pedig kilátásba helyezték, hogy aki nem hajlandó oltatni az ne is igyék. A megaállam a járvány elleni harcban bizonyos önállóságot enged a helyi kormányzatnak, ezért jutottak el Szverdlovszk tartomány fővárosában, Jekatyerinburgban odáig, hogy azt fontolgatják:

ne juthassanak vodkához azok, akik nincsenek beoltva.

Természetesen nem kizárólag a vodkára vonatkozik, hiszen a javaslat értelmében sem élelmiszerboltban, sem vendéglátóhelyen nem vásárolhatnának alkoholt az oltatlanok. 

A védettségi igazolásokat máshol is bevetnék. Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke hétfőn bejelentette, hogy a régiók, valamint a számvevőszék, a Társadalmi Kamara és a felsőház december 15-ig kapnak határidőt annak a törvénytervezetnek a megvitatására, amely a védettséget igazoló QR-kód használatának bevezetéséről rendelkezik majd a távolsági közlekedésben és a nyilvános rendezvényeken.

A tervek szerint továbbá tilos lesz az éttermekbe beengedni embereket védettségi igazolás nélkül.

További híreink

Terrortámadás elkövetését ösztönző közel kétezer honlapot azonosítottak

Dunai Tibor

2021-től jöhetnek az online fekete dobozos utasszállítók

Dunai Tibor

Értünk teszik

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen