3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Minden második ukrán ellenzi a kettős állampolgárság bevezetését

Az ukrán polgárok csaknem fele (46%) ellenzi a kettős állampolgárság engedélyezését, derül ki a kutatás eredményeiből.

Ezt bizonyítják a LibertyReport.ai kutatás eredményei, amelyet a Szavik Suszter szólásszabadsága című műsor sugárzott – közli az RBC Ukraina hírportálra hivatkozva a Kárpátinfo.net.

A nők (45%) és a férfiak (48%) egyaránt ellenezték a kettős állampolgárságra vonatkozó engedély megadását.

Ebben a kérdésben kategorikusabbak voltak a 60 év feletti emberek, akiknek 50%-a ellenzi, a 18-29 éves korosztályban csak 40%-uk ellenzi a kettős állampolgárságot.

A fiatalok 14%-a, a 60 év feletti polgárok 1%-a nehezen válaszolt a kérdésre.

Szociológusok szerint ez azt jelzi, hogy Ukrajnában a fiatalok kevésbé járatosak a kettős állampolgárság kérdésében. A városlakók (43%) jobban kiállnak a kettős állampolgárság mellett, mint a hagyományosan konzervatív vidéken élők (53%).

A megkérdezett ukránok csupán 17%-a válaszolta, hogy támogatja azt az elképzelést, hogy a kettős állampolgárságot kivétel nélkül minden ukrán számára meg kell engedni.

Közülük 20% nő és 12% férfi.

Ugyanakkor a válaszadók 29%-a ellenezte a kettős állampolgárság megadását a köztisztviselőknek. A szociológusok megjegyzik, hogy ennek oka lehet az állami intézmények és hatóságok felé irányuló bizalmatlanság.

A városok lakói negatívabban viszonyulnak e kérdéshez. 32%-uk ellenzi a köztisztviselők kettős állampolgárságát. Ugyanakkor a falvakban ez csak 23%-ot tesz ki.

A cikk szerint a kutatást a szociológiai Liberty vállalat végezte el kevert módszerrel: online és telefonos felmérés 70:30 arányban. A maximális hiba nem haladja meg a 4,5%-ot. E tanulmány eredményeit március 5-én mutatták be a Szavik Suszter szólásszabadsága című programban.

(Kép: illusztráció/karpatalja.net)

 

További híreink

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Nem jön Budapestre a magyar helyreállítási terv elfogadásának bejelentésére az Európai Bizottság elnöke

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben