13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Mindenhol béremelést követelnek a magyar dolgozók

Elszabaduló élelmiszerárak, brutális infláció, a kormány hazugságával szemben igenis iszonyatos rezsimegszorítások, mindezek egyenesen vezetnek oda, hogy a már eddig is nagyon gyenge magyar bérszínvonal gyakorlatilag értékelhetetlenné válik. Fizetések tekintetében eddig is európai sereghajtók voltunk, most, ilyen gazdasági körülmények között pedig egyenesen kilátástalanná válik egy magyar munkavállaló élete, veszélybe kerül a megélhetése. Mert mondjuk ki, ma Magyarországon milliók szeretnének fizetésemelést, gyakorlatilag minden szektorban ezt követelik a dolgozók napjainkban – fogalmazott sajtótájékoztatóján Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke.

Lantos szerint a helyzet nyilvánvalóan nem könnyű, főleg annak tükrében, hogy itt van az elmúlt 30 év elhibázott gazdaságpolitikája, a két nagy politikai tömb szolgai módon szolgálta a multinacionális tőkét, és egy lépést sem tettek az önálló magyar nemzetgazdaság irányába. A munkahelyeket három csoportba osztotta (1. multinacionális cégek, 2. kkv-szektor, 3. állami cégek) és három részre bontotta megoldási javaslatait is.

– Véget kell vetni a multik kivételezettségének, a Mi Hazánk követeli, hogy a jelenlegi, mesterségesen kreált energiaválságban adóztassák meg őket, az így befolyó milliárdokból igenis jutna bérfejlesztésre is – fejezte ki véleményét a multik helyzetéről.

– A kkv-szektor számunkra az egyik legfontosabb, hiszen magyar vállalkozásokról van szó, ők pedig, még ha akarnának sem tudnánk a béreket emelni. Mert évtizedek óta óriási adóteherrel sújtják a fizetéseket, ezeket sürgősen mérsékelnie kell az államnak, hogy béreket tudjanak emelni. Tehát a KKV-szektor illetően teljesen új adópolitikára van szükség – jelentette ki.

– Az állami cégek dolgozóinak fizetésére pedig természetszerűleg az államnak van hatása, itt volna a legkönnyebb dolguk, ehhez azonban strukturális átszervezések, a különböző korrupt vízfejek felszámolására volna szükség, tehát itt is gyökeres változások kellenek – tért ki az állami cégekre.

– De ami jelenleg a legégetőbb, a Mi Hazánk szeptember 1-ig adott ultimátumot a kormánynak, hogy fogadja meg javaslatait, és a magyarok megsarcolása helyett, amit még mindig rezsivédelemnek hazudnak, adóztassák meg a multikat, tech-óriásokat, a saját oligarcháit. Mert ha ezt megteszi, és nem nekünk kell Európa legdrágább gázárát fizetnünk, már jelentős tehet kerül le a magyar dolgozók válláról.

Ha azt nem teszi meg a kormány, országosan tiltakozni fogunk, mert azt nem nézhetjük tétlenül, hogy magyarok milliói éhezzenek és fázzanak a télen, mert komolyan vesszük mozgalmunk jelszavát: minden magyar felelős minden magyarért

– zárta gondolatait.

További híreink

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat

Varga Lilla

Minden Forma-1-es csapat gyárában egészségügyi felszerelések készülnek

Dunai Tibor

Gumibotos rendőrök csaptak össze a lezárások ellen tüntető hollandokkal Amszterdamban

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben