17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Nagy-Britanniában meghaladta a százezret a napi szűrések száma

Jelentősen meghaladta a célként kitűzött napi százezret Nagy-Britanniában az új koronavírus okozta fertőzések megállapítását célzó szűrések száma – közölte pénteken a brit egészségügyi miniszter.

Matt Hancock a kormány szokásos napi sajtótájékoztatóján elmondta: előző nap 122 347 koronavírus-szűrést végeztek el országszerte.

Hozzátette: a szűrés kulcsfontosságú a Covid-19 járvány visszaszorítása szempontjából, sok más tényező mellett azért is, mert elősegíti a járvány megfékezését célzó intézkedések feloldását.

Hancock április elején jelentette be, hogy a hónap végére naponta legalább százezer koronavírus-szűrést kell elvégezni az országban. A cél elérhetőségét sokan kétségbe vonták, mivel még április közepén is 18-20 ezer volt a napi szűrések száma.

Boris Johnson miniszterelnök ugyanakkor nemrég azt mondta, hogy a céljuk a napi negyedmillió koronavírus-szűrés elérése.

MTI

További híreink

Csenyétén, a borsodi “no-go” zónában megerősítették a járőrszolgálatot

Dunai Tibor

“Fiatalok” támadták meg a svéd lányt, pórul jártak

Irányi Dániel

Véget ért az afgán börtönostrom, sok halott

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen