25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Nagy-Britannia beismerte: a covid-áldozatok közel harmada nem is koronavírusban halt meg

Meghúzódó alapbetegségek, nem pedig a koronavírus felelős a regisztrált covid-áldozatok csaknem harmadának haláláért.

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) heti összesítő adataiból kiderült, hogy a koronavírushoz köthető halálozások közel 33 százaléka mégsem a covid-fertőzés miatt, hanem más, krónikus betegség következtében történt – írta a Telegraph hírportál.

A jelentésből kiderül továbbá, hogy rengeteg halotti bizonyítványt “tévesen értékeltek ki”, minek következtében olyanoknál is a koronavírust tüntették fel a halál okaként, akik elhalálozásáért sem közvetlenül, de még csak közvetetten sem a Covid felelt.

A héten napvilágot látott új fejlemények fényében az április 23-ával záruló héten például a 260 “covid-halott” közül 84-ről kétséget kizáróan bebizonyosodott, halálukban nem játszott szerepet a koronavírus.

A legfrissebb adatok szerint napjainkban többen veszítik életüket influenzában és tüdőgyulladásban (278), mind covid-fertőzésben (176).

Angliában és Walesben a koronavírus miatti halálesetek már a hivatalos statisztikákban is mindössze az összhalálozás 2,6 százalékát teszi ki, ami tavaly szeptember óta az egyik legalacsonyabb arány.

További híreink

Gyál fideszes polgármestere 4 millió forintos jutalmat adott saját magának

Irányi Dániel

Időközi választások voltak a hétvégén

Kemény János

Meggyilkolta volt szeretőjét a román orvos, vádat emeltek ellene Nyíregyházán

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben