0.8 C
Budapest
2022. december 8., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Nagyon meleg kritikát kapott a Netflix

Gyújtóbomba támadás érte a Netflix Jézust melegként ábrázoló “komédiájának” készítőit. Karácsony este került ki egy videó a közösségi oldalakra, amelyen egy üres, Rio de Janeiro-beli videós műterem lángokban áll. 

A brazil rendőrök nyomoznak az ügyben. A Jézust melegként bemutató Krisztus első megkísértése c. film a Porta dos Fundos Youtube csatorna “szellemi” terméke. A film nagy port vert fel Brazíliában, közel kétmillión jelezték, hogy a film súlyosan sértő a keresztényekre nézve.

Ezek szerint voltak, akik markánsabban fejezték ki ellenérzéseiket, ugyanis készítőit, pontosabban a stúdiót bombatámadás érte.

Az AP szerint személyi sérülés nem történt, egy biztonsági ember eloltotta a lángokat. A támadásról készült felvételen egy férfi magára vállalja a cselekményt csoportja nevében, aki egy, az egykori integralista (fasizmus nyomán létrejött brazil ideológia a múlt század 30-as éveiben) mozgalmi jelkép előtt beszél erről.

A csoport említése sokakat meglepett, hiszen mindenki azt hitte, hogy már nem léteznek. A férfi, akinek a hangját eltorzították a felvételen, azt mondta, hogy a támadás célpontjában a brazil Porta dos Fundos áll, a portugál nyelven készített műsoruk okán. A Youtube csatornájukra évek óta szatírákat és paródiákat feltöltő csoportot marxista harcosoknak nevezte.

A televízióban és a közösségi médiákban keringő videón az látható, hogy 3 férfi benzines “bombát” dob a stúdió előtti falra. A rendőrök megerősítették, a videó valódi és megegyezik a biztonsági kamerák felvételein látottakkal. A Porta dos Fundos rövidfilmjében Jézust melegnek állítják be, aki a 30. születésnapjára hazatér a Szent Családhoz, és magával hozza Orlandot, a barátját.

A film ismertetőjében a következőt olvashatjuk:

“Jézus, aki épp belép a 30. életévébe, meglepetésvendéget hoz haza a családjához.”

A rendőrök azonosítottak egy, a támadáshoz köthető gépjárművet és egy motorkerékpárt, és legalább 4 gyanúsítottról beszélnek.

“A lehető leghamarabb meg fogjuk találni azokat, akik ezért a támadásért felelősek és lépéseket szándékozunk tenni a csoportjuk ellen is a jövőben”

– mondta Fabio Barucke, rendőrtiszt.

Eduardo Bolsonaro – a brazil elnök Jair Bolsonaro fia – erősen támadta a filmet Twitteren. Eduardo, aki önmagát büszke homofóbnak tartja, a következőket írta:

“Támogatjuk a szólásszabadságot, de érdemes-e, ha ők ezzel visszaélve, a lakosság 86%-ának hitét támadják?”

Számos brazil Netflix előfizető azt mondta, hogy nem veszi igénybe a Netflix szolgáltatásait, amíg a filmet le nem veszik a műsorról.

A filmbéli “meleg Jézus”…

A Netflix egyelőre nem reagált, de a Porta dos Fundos kiadott egy közleményt, miszerint:

“Mi nagyra értékeljük a művészi szabadságot és a humort, amelyeket felhasználva, szatíráinkban beszélhetünk társadalmunk legkülönfélébb kulturális területeiről, és hiszünk abban, hogy a szólás szabadsága egy demokratikus ország alapvető építőeleme.”

Henrique Soares da Costa püspök azt írta, hogy ő lemondta a Neflix előfizetését, ezzel is tiltakozva ez ellen az istenkáromló, vulgáris és tiszteletlen film ellen. A 46 perces vígjátékot december 3-án mutatták be.

(thesun.co.uk nyomán)

További híreink

Polgári célpontok ellen indított rakétatámadást Ukrajna

Magyar Jelen

Kis híján belehalt sérüléseibe a Népligetben megtámadott férfi

Irányi Dániel

A rendőrség helyett a MÖM kelt a megtámadott hódmezővásárhelyi fiatalok védelmére

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben