3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

“Ne bántson! Nem állok ellen” – mondta a férfi, mielőtt megverte a rendőr (videóval)

Jacksonville-ben egy bár elé hívták ki a rendőrséget, miután egy részeg férfi – állítólag – többször megütött valakit a szórakozóhelyen. A helyszínre kiérkező fekete járőr sokkolóval adta a gyanúsított tudtára, nem nyitott a párbeszédre, majd alaposan megverte gumibotjával. Noha a felvétel nem a napokban készült, mégis jelentős a hírértéke, hiszen az eset nem egyedi, inkább egy hamisítatlan “állatorvosi lova” egy velünk élő jelenségnek.

A fehérek sérelmére elkövetett rendőri túlkapások jóval gyakoribbak, mint a fordítottja, ezektől mégsem visszhangzik a sajtó az Egyesült Államoktól hazánkig. Gondoljunk csak arra, mikor egy fehér nő, Justin Damonde kihívta a rendőrséget, mire a kiérkező járőr bement a házába, és egyszerűen agyonlőtte a nőt.

Mivel mindkét esetben az áldozat volt fehér bőrű, míg az elkövető fekete, így a média valahogy nem érezte szükségességét szalagcímeken közölni a “rasszista rendőri erőszak” mibenlétét. A móka kedvéért játszunk el a gondolattal, mi lenne, ha az alábbi videóban a szerepeket felcserélnénk, és mondjuk egy utcán álldogáló négerrel szemben járna el hasonlóképpen egy fehér rendőr.

Persze, az is előfordulhat, hogy én reagálom túl a dolgot, és valóban így néz ki egy jogszerű előállítás. Ezt döntse el mindenki, miután megtekintette a videót:

Jacksonville Beach police arrest man

MAN STUNNED BY TASER SPEAKS: "I was just protecting myself." Full interview: http://bit.ly/2uMZ764VIDEO: Some people are questioning Jacksonville Beach police's use of three Tasers and a baton to arrest this man: http://bit.ly/2uGdKZb

Közzétette: Action News Jax – 2017. augusztus 15., kedd

Elemi.hu

 

 

További híreink

Alapjövedelmet kapnak a traszneműek San Franciscóban

Magyar Jelen

Először lehet fekete vezetőjük a demokratáknak a kongresszusban

Magyar Jelen

“Aki a valósággal háborúzik, az eleve vesztésre áll” – interjú Vukics Ferenccel

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben