26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Nem bírnak magukkal beilleszkedőék Százhalombattán – a helyi magyarok megszerveznék saját védelmüket

A Pest megyében található Százhalombattán újra felütötte fejét a bűnözői és a polgári létformára berendezkedő lakosok közötti nézeteltérés, legutóbb épp egy játszótéren.

Beszámolók szerint egy 19 éves helyi férfi békésen beszélgetett szombaton a játszótéren, amikor megjelentek a támadók és felszólították értékeinek átadására.

Egyikük elővett egy fegyvert, rájuk fogta és közölte: „most pakolni fogtok!” A 19 éves sértett ráfogott a fegyveres kezére és megpróbálta kicsavarni, miközben barátja elszaladt. Dulakodtak, földre kerültek, a fegyvert sikerült a támadó kezéből kivennie, ám közben kapott egy ütést az arcába. A verekedés végén a támadó elfutott, elejtett fegyverét az áldozat hazavitte és észrevette, hogy több százezer forintos mobiltelefonja eltűnt.

A rendőrök adatgyűjtése másnapra már eredményt hozott, célirányosan indultak egy tárnoki férfi érdi tartózkodási helyére. A 20 éves V. Dezsőt elfogták, 17 éves társa néhány órával később került az előállító helyiségbe.

Az nem is úgy volt

A fiatalkorú beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését,

V. Dezső szerint nem úgy történt, ami történt.

Mindkettőjüket fegyveres rablás bűntettének kísérletével gyanúsították meg, V. Dezsőt őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

A lefoglalt fegyver az elsődleges vélemény szerint gáz és riasztófegyver, további vizsgálatát igazságügyi fegyverszakértő végzi. A rendőrök az elvitt mobiltelefont is megtalálták, sőt a támadó véres pulóverét is szakértő vizsgálja.

Az Érdi Rendőrkapitányság V. Dezső, valamint 17 éves társa ellen fegyveres rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Közben a helyiek Facebook csoportokban vitatják meg, hogy mit is lehetne tenni.

Az utóbbi időszakban egyre több ilyen esetről lehet hallani a környéken. Sajnos az elkövetők mindig egy jóé körülhatárolható kisebbséghez tartoznak, akik a felzárkóztató programokra költött pénz ellenére sem mutatnak semmilyen integrációs szándékot. Ez még önmagában nem is lenne nagy probléma, de az elfogadhatatlan, hogy a többségi társadalmat félelemben tartsák és ellehetetlenítsenek akár egy kellemes nyáresti sétát ezen a szép fekvésű településen

– fogalmaz Csott Károly, a Mi Hazánk Pest megyei alelnöke. 

A Magyar Önvédelmi Mozgalomnál örömmel értesültünk arról, hogy helyben megfogalmazódott az önvédelem igénye. Hamarosan megjelenünk a településen és egy előre bejelentett utcafórumot tartunk, ahol meghallgatjuk a helyieket. Az a tapasztalatunk, hogy ahol hasonlót tettünk korábban, ott – ha meg nem is oldódott a probléma – de jól láthatóan mérséklődtek a helyi bűnöző életformát élő családokhoz köthető bűncselekmények. Ezekről a településekről kevesebb panasz szokott hozzánk érkezni és gyakran még az is előfordul, hogy több járőrt látni a környéken

– teszi hozzá László Attila, a MÖM vezetője.

(nyitóképünkön a MÖM egy korábbi akciója, erdmost.hu, Magyar Jelen) 

További híreink

Azért kellett leverni, mert…

Kemény János

Mi Hazánk: elfogadhatatlan folyamatok a makói Continentalnál

Kemény János

Skóciában teljes értékű szavazati jogot kaptak a bevándorlók

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben