13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
HírekKülföld

Nem kell ide bozóttűz, elegendő az ember

Koalák százait pusztították el egy eukaliptuszültetvény kitermeléskor az ausztráliai Victora államban, Portland város közelében. Valóságos mészárlás történt.

A Friends of Earth Australia környezetvédő szervezet beszámolója szerint a környékbeli lakosok elpusztult vagy sérült koalák százait találták az irtáson. Az állatokat eldózerolták, mindenfelé a bomló tetemek bűze terjengett. Mintegy két tucat sérült állatot el kellett altatni. Valóságos mészárlás történt.

Az ültetvényt a Midway nevű cég termelte ki, amely azt állítja, hogy elegendő fát hagyott hátra a koalák számára, amelyek épek és egészségesek voltak a kitermelés befejezésekor. Miután a cég novemberben befejezte a munkát, a területet egy magánföldbirtokosnak adták át.

A Friends of Earth Australia szerint

az ültetvény kivágása után, a törmelék eltakarítása közben dózerolhatták el a koalákat.

A helyi környezetvédelmi minisztérium a felelősök megbüntetését ígérte arra az esetre, ha kiderül, hogy szándékos állatirtás történt. A koalamészárlás híre felkavarta az ausztrál közvéleményt, mivel az Ausztrália jelképének számító állatból tízezrek pusztultak el a szeptember óta tomboló erdőtüzekben, és ez felvetette a lehetőségét annak, hogy veszélyeztetett fajjá válhat a különleges erszényes.

Anthony Amis koalakutató szerint a térség, ahol a mészárlás történt, az egyik legfontosabb koalaélőhely a régió különlegesen egészséges génállományára tekintettel.

(Forrás: Elobolygong.hu)

További híreink

Katalán helyzet

Faragó Dániel

Amerika ismét hadifelszereléssel segíti az ukránokat

Kiss Albert

Fegyveresek lemészároltak huszonnégy embert egy mexikói drogrehabilitációs központban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben