27.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Nem lesz nyertese az újabb pusztító kereskedelmi háborúnak

A Harvard Egyetem politológia professzora szerint ha kereskedelmi háború törne ki az Amerikai Egyesült Államok és Kína között, annak csak vesztesei lehetnek. Pedig a fejlemények azt mutatják, hogy a világ e felé halad.

Az utóbbi hetekben láthatóan romlott az USA és Kína kapcsolata, Graham Allison szerint ez annak tudható be, hogy a jelenlegi járvány helyzetben mindkét vezető igyekszik belföldön stabilizálni bázisát, amire azért is szükségük van, mert a gazdaság rosszul teljesít a válságban.

A végjáték mindkét fél számára veszteséget jelent majd

– állítja Allison.

A Harvard Egyetem politológia professzora szerint a két nagyhatalom viszonyának további romlására kell felkészülnünk. A professzor szerint a most körvonalazódó ismételt feszültség odáig fajulhat, hogy a két ország felrúgja majd a januárban kötött első fejezet lezárásáról szóló megállapodást, és ismét elkezd kölcsönösen vámokat kivetni a másik termékeire.

(Portfolio.hu nyomán – Fotó: Getty Images)

További híreink

Ki gondolta volna: folyamatos oltást javasol Bill Gates

Faragó Dániel

Az egyesülés lehetőségét vizsgálja a Takarék Csoport és az MKB

Dunai Tibor

Novák Előd kulturális szabadságharcot hirdetett

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben