11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Nem valószínű, hogy az idén véget ér a koronavírus-világjárvány”

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nem valószínű, hogy az idén véget ér a koronavírus-világjárvány – ez derül ki Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója keddi közléséből.

“Véleményem szerint nagyon korai és valószínűtlen azt gondolni, hogy az év végére túlleszünk ezen a víruson” – mondta Ryan egy keddi sajtótájékoztatón. “Amit viszont meg tudunk tenni, ha okosak vagyunk, az az, hogy véget vetünk a kórházi kezeléseknek és a haláleseteknek, a tragédiának a világjárvánnyal összefüggésben”

– tette hozzá.

A WHO jelenleg arra összpontosít, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentse a fertőzés mértékét, és minél több embert oltsanak be a koronavírus ellen.

A vakcinaszállítmányokat illetően a helyzet már javult a 10 héttel ezelőttihez képest, bár “hatalmas kihívások” fordulnak elő elosztásukban, az előny pedig továbbra is a vírusnál van – fogalmazott a a WHO vészhelyzeti igazgatója. “Ha a vakcinák nem csak a halálesetekre és nem csak a kórházi kezelések számára kezdenek el hatni, hanem jelentős hatásuk lesz a terjedés dinamikájára és annak kockázatára, akkor, azt hiszem, hogy közelebb fogunk jutni ahhoz, hogy kordában tartsuk a világjárványt” – tette hozzá.

További híreink

Élelmiszert oszt a maffia Olaszországban

Joó György

A török embercsempész két tucat migránst rejtegetett a kamionjában

Varga Lilla

Hat nagykövet közös fellépéssel szól bele a magyar belügyekbe

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben