23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Netanjahu: nem tűrjük el a rakéták “szivárgását” sem

Izrael ezentúl nem fogja eltűrni rakéták kilövését a Gázai övezetből – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök pénteken, miután hajnalban életben lépett az újabb tűzszünet.

Az izraeli kormányfő kijelentette, hogy a 11 napos Falak őre nevű hadművelet után megváltoznak a játékszabályok, mert ezentúl Izrael nem fogja eltűrni, hogy rakétákkal lőjék civil lakosait.

Netanjahu szerint a hadjárat elérte célját, mert kemény csapást mért a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezetre, és visszahozza a nyugalmat az elrettentés helyreállításával.

“Ma még nem mindent ismer a nagyközönség, sőt, a Hamász sem, de idővel nyilvánvalóvá válnak majd az eredmények”

– mondta az izraeli miniszterelnök a hadsereg tel-avivi főhadiszállásáról sugárzott beszédében, melyben köszönetet mondott az izraeli népnek a harcok során tanúsított “kitartásáért” is.

“Újszerű és merész tetteket hajtottunk végre, anélkül, hogy fölösleges kalandokba keveredtünk volna” – fogalmazott, és hangsúlyozta, hogy nem volt szükség szárazföldi egységek behatolására, mert biztonságosabb eszközökkel jobb eredményeket lehetett elérni.

“Maximális veszteségeket okoztunk a Hamásznak, miközben minimalizáltuk az izraeli veszteségeket” – mondta.

Kifejtette, hogy a Hamászra “elképzelhetetlen” csapást mérve, Izrael teljesítette célkitűzését, mert elpusztította a Gázában kiépített alagút-hálózatot, amely szerinte “halálcsapdává” vált, valamint “hatalmas csapásokkal” sújtották a szervezetet mind a föld felett, mind a föld alatt.

“A 11 napos légicsapások megváltoztatták a játékszabályokat, megváltoztattuk az egyenletet, és a továbbiakban nem fogjuk eltűrni rakéták ‘csöpögtetését’ sem,  más erővel fogunk válaszolni minden, a Gázai övezet környékén, vagy Izraelben bárhol máshol élők elleni agresszióra”

– emelte ki Netanjahu. “Nem az lesz, ami eddig volt. A Hamászban már tudják, mekkora rombolást okoztak maguknak” – tette hozzá.

A május 10-én kezdődött, 11 napos, az Izrael és a Gázai övezet palesztin fegyveres csoportjai között zajlott Falak őre hadműveletben  a felek több ezer rakétát lőttek ki egymásra, s a támadásokban legalább 232 palesztin és 12 izraeli vesztette életét a hivatalos adatok szerint.

(Forrás:MTI – Kép: AFP – Getty Images)

További híreink

Megdöbbentő: húsz fokot mértek az Antarktiszon

Kiss Albert

Meghaladta az ezret a halálos áldozatok száma Nagy-Britanniában

Szabó Norbert

Írországban törölték a Szent Patrik napi felvonulásokat

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen