20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

New York polgármestere ismét felállítja a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet

New York város polgármestere, Eric Adams, ismét felállítja azt a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet, amelyet 2020-ban, a George Floyd halála utáni tüntetések idején szüntettek meg – jelentette a National Review című amerikai lap hírportálja az MTI szerint.

A 2020-ban feloszlatott speciális egységet most nem csak újból felállítják, hanem létszámát és hatáskörét is kibővítik.

2020-ban, miután egy rendőri intézkedés után Minneapolisban meghalt George Floyd, az Egyesült Államokban a rendőri erőszakra ürügyül használva sok helyütt tüntetések voltak, a a demokrata városvezetések pedig sorra csökkentették a rendőrségek létszámát és hatáskörét.

Volt, ahol átmenetileg meg is szüntették a rendőrőrsöt.

New York színesbőrű polgármestere két év kitartó reménykedés után belátta, városában olyan körülmények uralkodnak, amit fegyveres erők nélkül lehetetlen uralna. Ezért az ismét létrehozott egység tevékenységét a város további 5 körzetére terjesztették ki. A cél azonban összesen 30 ilyen egység működtetése a több mint tízmilliós nagyvárosban.

Ezek a speciális rendőri egységek – amelyeket szomszédsági közbiztonsági csoportoknak neveznek – már dolgoznak is. A múlt hétfő óta 10 fegyvert koboztak el és 31 letartóztatást hajtottak végre Bronxban.

A hétvégén összesen 23 incidensben 28 embert lőttek meg a városban, ketten életüket vesztették. A National Review szerint a speciális rendőri egység hatáskörének kiterjesztéséről szóló döntés szorosan összefügghet a múlt hét végén történtekkel.

Kiemelt képünkön Erik Adams polgármester – fotó: Elizabeth Frantz/Reuters

További híreink

Több fegyveres meghalt az izraeli rakétatámadásban

Faragó Dániel

Már december 11-én megkezdik az USA-ban a védőoltások beadását

Kemény János

Macron: a Földközi-tenger túlpartjáról érkezett bevándorlók lehetőséget jelentenek Franciaországnak arra, hogy még nagyobbá váljék

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben