13.4 C
Budapest
2020. szeptember 18., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Sport

Neymar is előhúzta az aduászt: ellenfele rasszista, ezért ütötte meg

Két vereséggel, és nulla szerzett góllal kezdte a 2020/21-es szezont a PSG, miután a második fordulóban a Marseille ellen is vereséget szenvedtek. 1978 óta nem fordult elő, hogy ilyen rosszul induljon az idény a párizsi csapat számára, pedig az utóbbi évekig a milliárdos arab sejkek még sehol sem voltak.

A feszültség a játékosokon is érezhető volt. Ezt mi sem mutatja jobban, mint a kiosztott lapok száma: 14 sárga és 5 piros.

A vita először Benedetto (Marseille) és Paredes (PSG), valamint Amavi (Marseille) és Kurzawa (PSG) között robbant ki, mégis a legtöbb beszédtémát Neymar (PSG) ügye adta, aki tarkón ütötte Álvaro Gonzálezt (Marseille). A brazil válaszul előhúzta a mágikus fajgyűlölet-kártyát, ezzel igyekezett legitimálni tettét. Nyugati logika: rasszista, tehát megüthetem.

A brazil focista a Twitter-oldalán is kifakadt:

Az egyetlen dolog, amit bánok, hogy nem az arcát ütöttem meg annak a seggfejnek

Később még a kamerákat is vádolta, mert állítása szerint az ő agresszióját “könnyű kiszúrni”, de most arról szeretne képeket(!) látni, amin látszik: “hogy az a rasszista azt mondja nekem, a kurva anyádat, te majom!”

Gonzalez nevetségesnek nevezte a vádakat, szerinte Neymarnak meg kellene tanulnia veszíteni.

(Bors nyomán – Fotó: AFP)

 

Kapcsolódó híreink

A pártok és alapítványaik 5,78 milliárd forintból gazdálkodhatnak jövőre

Dunai Tibor

Európai szintű menhelyre gyűjtenek a szurkolók

Irányi Dániel

Melyik szülő szeretné, ha gyermekét kitennék a genderlobbinak?

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben