13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldSport

Nézők nélküli futam lesz a Hungaroringen

A magyar kormány csütörtökön meghosszabbította a tömegrendezvények tiltására vonatkozó határozatot. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a kormány szeretné, ha az idén is megrendeznék a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, de ennek részleteit még ki kell dolgozni.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjak 1986 óta íródó története során először zárt kapus versenyt rendezhetnek 2020-ban, miután a magyar kormány csütörtökön 2020. augusztus 15-ig meghosszabbította a tömegrendezvények tiltására vonatkozó határozatot.

Az F1-es világbajnokság eredeti, azóta visszavont versenynaptárában a hungaroringi futam 2020. augusztus 2-ra esett, de egyelőre nem tudni, az idén hány futamot tudnak majd megrendezni, és milyen sorrendben. A Forma-1 jogtulajdonosa, a Liberty Media egyelőre csak annyit közölt, hogy az Osztrák Nagydíjat az eredeti időpontban, 2020. július 5-én rendeznék.

Eddig csak teszteken maradtak üresek a lelátók FORRÁS: HUNGARORING

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI szerint kijelentette, „eldöntött tényként kell kezelni”, hogy ha lesz is az idén Forma-1-es Magyar Nagydíj, azt csak zárt kapuk mögött lehet majd megrendezni. A pálya első embere a GP híreknek korábban azt nyilatkozta, rugalmasan állnak a rendezés kérdéséhez, és április elején még

reménykedtek abban, hogy nézők előtt meg lehet majd tartani a versenyt, mert a jegyértékesítés a koronavírus-járvány hazai megjelenéséig ígéretesen alakult.  

Az viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a korlátozások ausztriai lazítása ellenére a spielbergi futamot és várhatóan az utána esedékes Brit Nagydíjat is (legjobb esetben is) csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni. Gyulay az M1 műsorában elmondta, nagy valószínűséggel Magyarországon is arra kell készülni, amit Ausztriában meghatároznak.

Már az első Magyar Nagydíjon is hatalmas tömeg volt a Hungaroringen – Galéria FORRÁS: GETTY IMAGES/PAUL-HENRI CAHIER/PAUL-HENRI CAHIER

„Naponta, kétnaponta egyeztetünk a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával, de minden futam esetében az az alaphelyzet, hogy az adott ország kormányának döntéseihez kell alkalmazkodni, a versenyhétvégék lebonyolítása mindenhol attól függ, hogy ott milyen a járványhelyzet – mondta Gyulay Zsolt. Hozzátette,

bízik abban, hogy Mogyoródon lehet majd F1-es futamot rendezni, de „teljesen bizonytalannak” nevezte, hogy ez mikor és milyen körülmények között történhet. 

Az elnök-vezérigazgató csütörtökön egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, aki az autó- és motorsportért felelős kormánybiztos is. „Megerősítette, hogy a magyar kormány is szeretné, ha lenne a Hungaroringen Forma-1-es futam, de a rendezés protokollja kidolgozás alatt van” – árulta el Gyulay Zsolt.

Forrás: gphirek.hu

További híreink

Vívás: Szilágyi Áron aranyérmes Varsóban

Kemény János

A szegedi egyetem rektora a fertőzötten operáló orvos

Dunai Tibor

Visszakerültek a tavaly májusban elkobzott zászlók

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben