18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld Sport

Nincs címvédés- megtagadták az oltatlan Djokovics belépését az ausztrálok

Magyar idő szerint délután, 13.30 órakor a világelső Novak Djokovics megérkezett az Australian Open helyszínére, Melbourne-be, ám az ausztrál hatóságok hosszas vizsgálatot, majd várakozást követően megtagadták tőle, hogy a koronavírus elleni oltás hiányában elhagyja a Tullamarine repülőteret, és hivatalosan is belépjen Ausztrália területére. Utóbb aztán felszólították, hogy haladéktalanul utazzon haza.

Óriási felháborodást váltott ki Ausztráliában a keddi hír, miszerint az Australian Open kilencszeres bajnoka, Novak Djokovics a szervezők különengedélyével elutazik Melbourne-be. A feszültséget az okozta, hogy a tornán minden résztvevőtől elvárják, be legyen oltva a koronavírus ellen, azonban Djokovics – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök úgy fogalmazott, olyan bizonyítékokat vár Djokovicstól, amelyek alátámasztják az igényét.

„Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre” – szögezte le a kormányfő

– ez nagyjából kilenc órával később így is alakult.

Victoria állam és az Ausztrál Teniszszövetség felszólította Djokovicsot, hogy magyarázza el a nyilvánosság előtt, miért kapott orvosi igazolást az országba való beutazáshoz anélkül, hogy beoltottságát igazolta volna. Djokovicsnak ez nem sikerült. A világklasszis teniszező édesapja állította: az érintett órákon át várt egy reptéri szobában, egy fegyveres őr társaságában, mire megszületett a döntés.

„Fogalmam sincs, mi folyik itt. Öt órája tartják fogva a fiamat. Ha fél órán belül nem engedik el, akkor az utcára vonulunk. Ez mindenkinek a küzdelme” – nyilatkozta ekkor Djokovics édesapja, Szrdjan Djokovics a 7news.com.au-nak.

Magyar idő szerint este fél 11-kor az ausztrál hatóságok döntöttek: elutasították Djokovics vízumkérelmét. Az indoklás szerint a szerb teniszező nem nyújtott be megfelelő bizonyítékot az Ausztráliába való beutazás feltételeinek teljesítéséhez, és nem nyújtott be bizonyítékot arról, hogy orvosi mentessége jogszerű-e. Egybehangzó helyi lapértesülések szerint holnap távoznia kell a repülőtérről.

A BBC úgy tudja, Djokovics nem hagyja annyiban a történteket, és az ügyvédei segítségével megpróbálja elérni, hogy beengedjék az országba.

(nso nyomán)

További híreink

Rekord, de piti. 1,2 milliárdos büntetést szabott ki a Facebookra a GVH

Avar Álmos

“Akik már átestek a betegségen, azok is oltassák be magukat”

Irányi Dániel

Csodálatos természeti jelenséget fotóztak Nagykanizsán

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen