2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Norvégia szabadon engedi az elítélteket

A koronavírus által kirobbantott válsághelyzet számos európai ország kettős mércéjére mutat rá. Ott van például Franciaország, ahol a bevándorlók lakta No-Go zónákban az állam egyszerűen képtelen betartatni a karanténra vonatkozó előírásokat, miközben az ország más területein élő franciák akár több száz eurós bírsággal is számolhatnak, ha megszegik a kijárási tilalmat.

Ezt Macron legfontosabb kormánytisztviselője azzal magyarázata, hogy ha a törvények betartására kényszerítenék a bevándorlókat, az lázongásokhoz vezette, amit minden áron el kell kerülni.

Németország a vészhelyzetre hivatkozva lezárta határait mindenki előtt, kivéve a migránsokat. A kormány ugyanis bejelentette, a menekültkérelmek elbírálása tovább folyik, és minden menedékkérőt beengednek, míg nem döntenek kérelmük jogosságáról.

Norvégiában szabadlábra helyezik azokat a rabokat a börtönökből, akiknek a büntetésükből “már csak rövid idő van hátra”. Döntését a kormány azzal indokolta, nem szeretné, ha a rabok megbetegednének. Ez a rendelet az illegális bevándorlókra is vonatkozik, akik különböző bűncselekmények miatt néhány év letöltendő börtönbüntetést kaptak.

Miközben a bűnözőket sorra engedik szabadon, addig az egyszerű polgárokat egyre inkább korlátozzák, szintén a vírus terjedésének megállítására hivatkozva. A legutóbbi rendelet értelmében a norvégok még saját nyaralóikba se látogathatnak el, amíg a rendeletet vissza nem vonják.

(voiceofeurope.com)

 

 

További híreink

Klímaváltozás? Japán 22 új szénerőművet akar

Kiss Albert

Rengeteg román vendégmunkás tart haza Olaszországból Magyarországon át

Szabó Norbert

Újabb tízéves tervet dolgoztak ki a “romák” európai uniós támogatására

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben