25.1 C
Budapest
2021. június 22., kedd
Magyar Jelen
Hírek

Növeli a szívizom-gyulladásos esetek számát az mRNS

Két amerikai rendszer is megfigyeli, illetve előre jelzi az oltások biztonságosságát, mindkettő szerint a fiatal férfiak körében nagyobb a szívizom gyulladás valószínűsége a második mRNS oltás beadása után.

A bejelentések több mint fele azt követően érkezett az oltások mellékhatásait jelentő rendszerhez, hogy a betegek vagy Pfizer/BioNTech-, vagy Moderna-oltást kaptak a 12–24 éves korosztályban. -írja az index.

Tom Shimabukuro, a CDC Oltásbiztonsági Irodájának igazgatóhelyettese jelentésében rémisztő egyensúlytalanságról ír.

A másik megfigyelőrendszer a szívizomgyulladás megnövekedett előfordulását mutatta a 16–39 évesek körében a második adag oltás után, szemben az első oltás felvétele után megfigyelt aránnyal.

A szívizomgyulladás (myocarditis) kialakulását vírusfertőzés, baktériumok, toxinok okozhatják, tünetei a szúró mellkasi fájdalom, légzési nehézség, szívritmuszavar. Mivel a szív nem megfelelően működik, akár maradandó szívkárosodásokat, szívinfarktust vagy stroke-ot is okozhat. -teszi hozzá az index.

További híreink

Gyönyörű videó: szépen látni a Magas-Tátrát a sajószentpéteri szőlőkből

Kiss Albert

Átállt a tálibokhoz Afganisztánban egy volt rendőrfőnök

Dunai Tibor

Káosz a fővárosban, Budapest megállt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben