17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Obama: Trump teljesen elszúrta a járványkezelést

Donald Trump amerikai elnök teljesen elszúrta a koronavírus-járvány kezelését – jelentette ki egy floridai kampányrendezvényen Joe Biden demokrata párti elnökjelölt mellett korteskedve Barack Obama előző elnök szombaton.

“Nyolc hónappal a járvány kezdete után az új esetek száma még mindig rekordokat dönt” – állapította meg Obama, hozzátéve, hogy a világjárvány kezelése bármelyik elnöknek nehéz lett volna, de abszurd bármi mást gondolni, mint, hogy a jelenlegi kormány teljesen elszúrta a dolgot.

Az egészségügyi okokból autós gyűlésként megrendezett kampányeseményen a volt elnök megismételte Biden állítását, miszerint a republikánus elnöknek továbbra sincs semmilyen terve a járvány elleni küzdelemre.

“Donald Trump nem fog hirtelen egyszer csak megvédeni minket. Arra sem képes, hogy a legalapvetőbb óvintézkedéseket megtegye, hogy saját magát megvédje”

– utalt Obama arra, hogy maga Trump is elkapta a vírust. “Azt sem ismeri el, hogy probléma van” – reagált a demokrata párti politikus arra, hogy Trump szerint a választás másnapján már szó sem fog esni a járványról.

Barack Obama 2008-ban és 2012-ben is nyerni tudott Floridában, Hillary Clinton viszont 2016-ban itt vereséget szenvedett Trumptól. “Kétszer választottál meg engem, Florida. Most arra kérlek, hogy válaszd meg Joe-t” – mozgósított a délkeleti államban a volt amerikai elnök.

(Forrás: MTI – Fotó: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

További híreink

EU: a nemzeti kisebbségekkel való bánásmód nem szempont a jogállamiság kérdésében

Irányi Dániel

Ukrajnában 16.500 fiatalt soroznak be idén

Dunai Tibor

Nagyot esett a német fogyasztás is, hivatalosan is recesszióban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen