23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

Oktatás – az oltottaknak is karantén a “jutalma”

Módosult a karanténszabályokra vonatkozó szabály az iskolákban, egyre több intézményben szigorít a feltételeken a kormány.

Folyamatosan emelkedik azoknak az oktatási intézményeknek a száma, ahol intézkedni kellett a koronavírusos megbetegedések miatt. Míg néhány hete körülbelül az iskolák egy százalékát érintette a tanügyi intézkedés, ez az arány 2 százalékra nőtt. A szaktárca adatai szerint egy egész iskolában nem, csak egy-egy osztályban kellett intézkedéseklet bevezetni a koronavírus miatt. Eddig 270 iskolában igazoltak koronavírusos megbetegedést, írja a Népszava.

A kormányzat szigorított a szabályokon: a tanévkezdéskor kiküldött intézkedési tervben még az állt, hogy az a tanár vagy diák, aki be van oltva vagy az elmúlt hat hónapban átesett a koronavíruson, az nem minősül kontaktszemélynek és karanténkötelezettség sem vonatkozik rá. Az Emmi legfirsseb közlése szerint ez azonban már nincs így:

az igazolt fertőzöttekre és a beoltottakra is érvényes a tíz napos karantén.

Sokan most nem értik, hogy miért kellett vállalniuk a kísérleti oltás felvételét, ha így is karanténba kell vonulniuk. 

A tanév kezdetekor az is feszültséget okozott, hogy az intézményvezetők listát kaptak az oltatlan tanárokról és azokról a dolgozókról is, akik úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a vakcinát.

Az állam maga végzi el az oltatlan tanárok listázását

További híreink

Gyorsabban fogyott idén a magyar, mint tavaly

Szabó Norbert

Lantos János az Egom24-nek: mi valóban a magyar emberek érdekeit kívánjuk képviselni

Kemény János

Töretlen infláció: szinte minden termék drágult

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen