20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Jeles napokKiemeltKörnyezetvédelem

Október 4-e az Állatok Világnapja

Egy német írónak köszönhető az, hogy ma minden figyelem az állatokra szegeződik. Legyen szó házi kedvencről, vagy vadon élő csodálatos élőlényekről, ma őket ünnepeljük.

Az Állatok Világnapjának ötletét Heinrich Zimmermann német író és a Mensch und Hund (Ember és Kutya) magazin szerkesztője vetette fel, aki elsőként állt az állatvédelem pártjára publicista ként.

Zimmermann 1925-ben Berlinben szervezte meg az első nagyobb volumenű rendezvényt. Kezdetben csak Németországban, Ausztriában, Svájcban és Csehszlovákiában tartották meg az eseményt, Zimmermann azonban évről évre fáradhatatlanul dolgozott az állatok világnapjának népszerűsítésén. Törekvései sikerrel jártak, hiszen végül 1931 májusában az Állatvédelmi Szervezetek Nemzetközi Kongresszusán elfogadták a javaslatát és egyhangúan megszavazták, hogy október 4-e hivatalosan is az állatok világnapja legyen.

A választás azért esett október 4-re, mivel ez Assisi Ferenc, az állatok védőszentje ezen a napon hunyt el. A legenda szerint Szent Ferenc beszélni tudott az állatokkal, sőt, prédikált is nekik. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az állatvédelemre, az ember és az állat együttélésének, barátságának fontosságára.

(Forrás: magyarallatvedelem.hu – Kép: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

Viktornak a pam-pam – a Fidesz rejtett erőforrásai megihlették a mémgyárosokat

Faragó Dániel

A Felvidék természeti kincseit a legszebbek közé választotta egy brit portál

Varga Lilla

Közúti veszélyeztetéssel gyanúsítják a busz előtt fékezgető autóst

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben