5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Külföld

Olaszország déli részén fosztogatások kezdődtek (+videó)

Az olaszországi koronavírus-válság nem csak a kórházakban érződik. Miután az ország gyakorlatilag le van zárva, a krízis egyre erősebb azokban a régiókban, ahol gyakori jelenség a be nem jelentett munkavállalás. Ezeknek az otthonmaradásra kényszerült dolgozóknak nincs semmi védelem biztosítva.

Több dél-olaszországi város polgármestere is attól tart, hogy fosztogatás vagy más erőszakos cselekmények kezdődhetnek, és ez még szélesebb társadalmi nyugtalansághoz vezethetne.

– Munkanélküliek millióival is számolhatunk, mivel a szervezett bűnözés fizetőképessége nem mondanám, hogy megegyezik az államéval, és gyorsabban is tudnak fizetni. Az államnak még el kell küldenie nekünk a “foglalkoztatási kompenzációt”. A szervezett bűnözésnek három óra is elég – fogalmazott Nápoly polgármestere, Luigi De Magistris.

Intő példa, hogy felfegyverzett rendőrök kezdték őrizni a szicíliai szupermarketek bejáratát, miután fosztogatni kezdtek olyan emberek, akik már nem engedhetik meg maguknak a vásárlást. Más településeken sajtóhírek szerint a kisebb boltok tulajdonosait arra kényszerítették, hogy ingyen adjanak élelmiszert. A déli részen lévő hátrányos helyzetű térségekben emberek milliói élnek a fekete piacról.

Forrás: euronews.hu

További híreink

Hatvannyolc évesen meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei

Kiss Albert

Fokozódik az amerikai-iráni ellentét, az iráni elnök óva intette az USA-t

Kemény János

Kártérítést fizet a Google, hogy lezárja a hátrányos megkülönböztetésre vonatkozó ügyét

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen