18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Olaszország: Szír terrorszervezetet támogattak egy szőnyegkereskedés álcájával

Radikális imámok is kaptak a pénzből…

Szíriai terrorszervezet finanszírozása miatt vettek őrizetbe tíz embert Olaszországban egy szombati razzia során. Az őrizetbe vettek között van az abruzzói Teramo egyik mecsetjének vezetője és egy olasz adótanácsadó. A két olasz és nyolc tunéziai állampolgárt adócsalással és pénzmosással gyanúsítják.

A nyomozásért felelős közép-olaszországi L’Aquila ügyészsége szerint az illegálisan szerzett összegeket terrorista tevékenység finanszírozására fordították. A pénzt a szíriai Dzsabhat Fatah as-Sám (korábban: an-Nuszra Front) terrorcsoportnak szánták. Emellett Olaszországban élő, radikális nézeteket valló imámokat is támogattak belőle.

KÖZTÜK VAN EGY OLYAN MUSZLIM VALLÁSI ELÖLJÁRÓ, AKIT MÁR ELÍTÉLTEK NEMZETKÖZI TERRORIZMUS MIATT, ILLETVE EGY MÁSIK, AKIT SZÉLSŐSÉGES NÉZETEI MIATT KIUTASÍTOTTAK OLASZORSZÁGBÓL.
Az iszlamisták legbőkezűbb támogatója egy tunéziai üzletember volt, aki szőnyegkereskedései segítségével gyűjtötte az adományokat.

EGYIK MÓDSZERE AZ VOLT, HOGY TÚLFIZETTE ALKALMAZOTTJAIT, AKIK AZTÁN KÉSZPÉNZBEN VISSZAJUTTATTÁK NEKI BÉRÜK EGY RÉSZÉT, AMELYET ILLEGÁLIS CÉLOKRA HASZNÁLT FEL.

Az adományok Németország, Nagy-Britannia vagy Belgium közbeiktatásával jutottak el Törökországba vagy Szíriába. Az olasz hatóságok több mint egymillió euró (330 millió forint) értékben foglaltak le készpénzt és ingatlanokat a nyomozás során.(index)

További híreink

Házkutatást tartottak Donald Trump ügyvédjének házában és irodájában

Irányi Dániel

Autóba rejtett pokolgép ölt meg szomáliai katonákat

Kiss Albert

Von der Leyen megígérte, Ukrajna gyorsított eljárásban csatlakozhat az EU-hoz

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen