31.3 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Oldalanként egymillióért ír tanulmányt Szijjártó testvérének cége a kormánynak

Kétszáz oldal teljesen feleslegesen…

215 millió forintért ír megvalósíthatósági tanulmányt egy multifunkciós autóverseny-pályáról – a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft.-vel közösen – a Truck Race Promotion Kft., amelynek operatív igazgatója Szijjártó Sarolta, a külgazdasági és külügyminiszter testvére – írja a G7. A portál megjegyzi: a megvalósíthatósági tanulmánynak nincs sok értelme, hiszen a beruházásról már döntöttek, meg fogják valósítani – három kormányhatározat is született erről – és akár 50-100 milliárd forintba is kerülhet majd.

Nem igazán érthető, hogy mi szükség van egy új létesítményre, hiszen a szerződésben kikötött FIA 6-os kategóriás minősítéssel már rendelkezik egy pálya Magyarországon. A nyirádi pálya magántulajdonban van, a Nyirád Motorsport Kft.-nek azonban nem megy jól: az elmúlt öt évben összesen 107 millió forint árbevétel mellett 63 milliós veszteséget ért el. Így nem igazán tűnik úgy, hogy bármilyen valós igény lenne egy új rally versenypályára.

A Truck Race Promotion Kft. mindenesetre nem először jut állami pénzhez: a tavaly 313 milliós árbevételű cég idén már 175 millió forinthoz jutott az operatív igazgató testvére által vezetett külügyminisztériumtól és háttérintézményeitől.(g7/nepszava)

További híreink

A szokásos “előzetes szóváltás” után előkerült a golfütő

Kemény János

Minden jó, ha vége jó: országszerte eljött a fehér karácsony

Faragó Dániel

Meghalt egy 13 éves gyerek három nappal a második oltás után

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben