16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek Külföld

Oltatlansági pótdíjat kell fizetniük az alkalmazottaknak

A Delta Air Lines szerdán közölte az alkalmazottaival, hogy a be nem oltott munkavállalóknak havonta további 200 dollárt kell fizetniük a vállalat által támogatott egészségügyi ellátásért.

Az egészségbiztosítási járulékokra kivetett pótdíj a legújabb eszköz, amellyel a munkáltatók a koronavírus rendkívül fertőző Delta-változata ellen próbálják megvédeni működésüket.

Számos amerikai vállalat, köztük a Delta versenytársa, a United Airlines is, kötelezővé tette az oltást alkalmazottai számára.

Joe Biden elnök is támogatta, hogy a vállalatok és a helyi önkormányzatok több embert sürgetnek az oltás beadására.

Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója a Delta dolgozóinak küldött üzenetben közölte, hogy a havi pótdíj november 1-jén lép életbe. Bastian azt írta, hogy a pótdíjra azért van szükség, hogy az atlantai székhelyű légitársaságot az oltás elmaradása miatt fenyegető pénzügyi kockázatot kezeljék. Az átlagos kórházi tartózkodás a COVID-19 miatt fejenként 50 000 dollárjába került a vállalatnak.

(portfolio nyomán)

További híreink

Videó: Precedensítélet, magyargyalázásért felelni kell!

Kemény János

Lövöldözés egy német zsinagógánál, gránátot hajítottak egy zsidó temetőre, több halott

Avar Álmos

Dobrev: az ellenzéki pártoknak engedelmeskednie kell!

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen