5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekKülföld

Önsorsrontás felsőfokon: anyagilag kiváló üzlet kiskorú migránst befogadni Franciaországban

Jelentős pénzügyi támogatást jelentett be a francia vezetés azon megyék számára, amelyek 2021-ben több kísérő nélküli kiskorú bevándorlót fogadtak be, mint 2020-ban, a támogatás mértéke személyenként 6000 euró – írja a V4NA.

Kivételes állami támogatást különített el a francia kormány azon megyék számára, ahol a 2020-as adatokhoz képest több úgynevezett „kísérő nélküli kiskorú migránst” fogadtak be a tavalyi évben, a támogatás teljes összege meghaladja a hárommillió eurót, ami a 2020-as évre vonatkozó összegnek csaknem a kétszerese.

A francia igazságügyi minisztérium honlapján közzétett adatok alapján 2020-ban összesen 276 kísérő nélküli kiskorú bevándorlót fogadtak be a franciaországi megyék. Közülük a legtöbbet Rhône megyében helyezték el, a nyilvántartás szerint 157 fő került ide, amiért a térség összesen 942 000 eurós támogatást kapott.

A minisztérium által 2022. november 21-én közölt statisztikákból kiderül, hogy

2021-ben országos szinten összesen 510 kiskorú migránst fogadtak be a francia megyék, amiért 3 060 000 eurós anyagi támogatás járt. A legtöbb kísérő nélküli kiskorú a Párizzsal szomszédos Seine-et-Marne megyébe került, itt 263 főt fogadtak be, amiért a térség 1 578 000 eurót kapott, tehát az ország összes megyéje között szétosztott pénznek több mint a fele ide került. A második helyen az ország nyugati részén lévő Charente-Maritime megye lett 474 000 eurós támogatással, a harmadik pedig a keleten lévő Ain megye, amely 264 000 eurós állami támogatást kap.

A minisztérium statisztikáiból az is kiderül, hogy a koronavírus-járvány előtti időszakban, 2019-ben összesen 16 760 kísérő nélküli kiskorút vettek nyilvántartásba, 2020-ban ez a szám visszaesett 9524-re, majd 2021-ben ismét emelkedésnek indultak a számadatok, tavaly ugyanis összesen 11 315 kísérő nélküli kiskorút vettek nyilvántartásba a francia hatóságok.

Az éves jelentés szerint többségük, 94,8 százalékuk fiú és főként afrikai származásúak, elsősorban Maliból, Guineából, Elefántcsontpartról, Algériából és Tunéziából érkeztek Franciaországba.

A kísérő nélküli kiskorú migránsok rengeteg politikai vitát generáltak Franciaországban, mivel sok esetben kiderült, hogy a magát 18 év alattinak valló migráns valójában nagykorú, csak azért hazudott az életkoráról, hogy elkerülje a jogi felelősségre vonást abban az esetben, ha valamilyen bűncselekményt követ el – írja a nemzetközi hírügynökség.

 

Kiemelt képünkön magukat kísérő nélküli kiskorúaknak mondó illegális bevándorlók tábora egy Szajna-híd alatt, a Párizs környéki Ivry-sur-Seine-ben 2022. november 17-én. Fotó: Christophe Petit Tesson / Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben