3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
HírekKülföld

Órabért fizet egy amerikai város a hajléktalanjainak a szemétszedésért

Eddig sikeresnek tűnik a program…

Az arkansas-i Little Rock városa 9,25 dollárt (nagyjából 2800 Ft) fizet óránként a városi hajléktalanoknak, ha azok vállalják, hogy megtisztítják az utcákat a szeméttől. A cél, hogy így próbáljanak esélyt kínálni nekik életük megváltoztatásához, írja a newshub.

A “Híd a munkába” programot még áprilisban indította egy helyi egyházi közösség, akik hat hónapon át tervezték futtatni. A városi polgármesternek azonban annyira megtetszett a program, hogy az önkormányzat költségvetésének terhére még egy teljes évre átvállalta a program finanszírozását, vagyis 2020 szeptemberéig biztosan lesz pénz rá.

Eddig ugyanis 80 ezer dollárt (kb 24 millió forintot) költöttek a programra, ebből 380 ember munkáját fizették ki, akik 130 különböző városi helyszínt tisztítottak meg és 2056 zsáknyi szemetet hordtak el – de tellett a pénzből arra is, hogy szakembereket hívjanak, akik mentális és fizikai egészségük helyreállításában segítenek a hajléktalanoknak, illetve állásinterjúkra készítik fel őket.

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy eddig ilyen jól ment, és reméljük, hogy fenn tudjuk tartani ezt a lelkesedést – mondta Paul Atkins, a gyülekezet lelkipásztora. – Tovább akarunk dolgozni velük a következő lépcsőfokra jutásban. Sok akadály tornyosul ezek előtt az emberek előtt, ha ki akarnak törni a hajléktalanságból és koldulás helyett rendes állást akarnak. Sok-sok lépést kell addig még megtenni.”

A résztvevők szintén nagyon bizakodóak. “Visszafogadtak a társadalomba és pénzt keresek, példát mutatva ezzel a fiamnak” – mondta Harond Goodlow Jr a helyi tévécsatornának még áprilisban.(euronews)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben