3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Orbán kompenzál: nagy-magyarországos után szlovák sálban

Igen nagy port kavart Orbán Viktor legutóbbi videószereplése, mikoris Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsére egy történelmi Magyarországot ábrázoló sálban jelent meg. Valamennyi környező ország felháborodott az ügyben, az osztrákok még történelmi ismereteik hiányosságáról is tanúbizonyságot tettek. 

Természetesen a szlovákok is kikérték maguknak a “revizionista húrokat pengető” sálat. Alighanem az esetre válaszul érkezett egy szlovák sálban a V4 csúcsra a felvidéki miniszterelnök, Eduard Heger. Aki – mintegy provokáció gyanánt – fel is kérte Orbán Viktort egy közös képre, amin mindkét vezető a nyaka köré tekeri a Szlovákia címerével díszített ruhadarabot. Orbánnak természetesen semmilyen kivetnivalója nem volt a nyíltan provokatív és megalázó bánásmód ellen. Még csak arra sem kérte partnerét, tegyék meg ugyanezt egy magyar sállal is. Sőt, még egy meglehetősen furcsa megjegyzést is fűzött az esethez, miszerint:

magyar-szlovák két jó barát.

Frissítés: Nem kölcsönös a barátság

A két ország egymáshoz való viszonyulásáról, illetve arról, mennyire provokáció volt a sálas eset, elmond mindent, hogy milyen szöveggel osztotta meg ugyanezt a képet a szlovák miniszterelnök. Miközben Orbán barátságról ábrándozik, addig Heger a következőket írta:

Észrevettem, hogy Orbán Viktornak régi sálja van, ezért adtam neki ma egy újat.

 

A bejegyzés alatt a szlovák hozzászólók pedig jót röhögnek a leégetett magyar miniszterelnökön.

További híreink

Csak a Mi Hazánk szólal fel a munkavállalók kizsákmányolása ellen

Kemény János

Dunakanyari főzde fürtös meggy párlata hozta el az év legjobb pálinkájának járó díjat

Faragó Dániel

Korábban még be akart vonulni a seregbe, de az ukrán teniszező most arról panaszkodik, hogy a szerb sportolókat beengedik Oroszországba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben