22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Orbán: Maradnak a korlátozások

Újabb egy héttel meghosszabbította a kormány a jelenleg is érvényben lévő korlátozásokat – jelentette be Orbán Viktor. Egyelőre húsvétra sem tervezhetünk, az ünnepekre külön járványügyi szabályokra lesz szükség.

További egy hétig biztosan érvényben maradnak a jelenleg érvényben lévő korlátozások – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. A szokásos péntek reggeli interjúban a kormányfő közölte, a pénteki adatok szerint 213-an meghaltak, 9000 beteget ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 1170 ember van. – A számok rekordokat döntögetnek, így lazítani nem lehet, egyelőre március 29-ig meghosszabbítjuk a korlátozásokat – közölte.

A húsvétra vonatkozóan Orbán Viktor azt mondta, az ünnepekre külön járványügyi szabályokra lesz szükség, amit az előttünk álló hetek járvány adatai alapján fognak meghozni.

Mint mondta, az oltások számának növelése jelenti a kiutat. – Minél több embert oltunk be, annál hamarabb nyithatunk, ha fokozatosan is. Jelenleg négyszer annyi embert oltunk be hetente, mint ahányan megbetegednek.

Beszélt arról is, az újranyitásról akkor lehet konkrétabban beszélni, ha minden 65 év feletti regisztrált személyt beoltották. – Szakemberek számításai szerint ez 2,5 millió embert jelent. – tette hozzá. Jelezte, eddig másfél millió embert oltottak be.

 

További híreink

Közösen emlékezett meg Trump és Putyin a második világháború végén az Elba folyónál történt találkozóról

Kemény János

Szlovéniában már nem kötelező a köztéri maszk

Kemény János

Újabb korrupciós per indult 2017-es amerikai útja miatt Liviu Dragnea volt román házelnök ellen

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben