14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Óriási felháborodás Olaszországban- már a vonatokon is kötelező az oltási igazolvány

Szeptember 1-étől az InterCity vonatokon és a távolsági járatokon is kötelező a védettségi igazolvány Olaszországban. Az intézkedés több tartományban is heves tiltakozást váltott ki.

A tiltakozók bejelentették, hogy pályaudvarokat és vasúti síneket foglalnak el, ezért több mint ötven olaszországi pályaudvaron lépett életbe biztonsági készültség a kedd esti óráktól.

A római Termini pályaudvaron, a milánói központi vasútállomáson, Firenze és Nápoly vasúti megállóiban is rendkívüli biztonsági intézkedések léptek életbe.

Az Elég az egészségügyi diktatúrából! elnevezésű csoport szeptember 2-án és 3-án is hasonló akciókat tervez.

A kormányrendelet miatti tiltakozások mindennapossá váltak, de Szicíliában jelentős ellenállásba ütközött a kötelező maszkviselés visszavezetése is. A déli tartomány vendéglátóhelyein csak négyesével lehet helyet foglalni és csak azoknak, akik egy háztartásban élnek.

Szicíliában az elviselhetetlen hőség miatt mindig a szeptember a turisztikai főszezon, a vendéglátósok a bejelentett korlátozások miatt ismét lehetetlen helyzetbe kerültek .

Milánóban több mint háromezren vonultak fel és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt egyik standját is felborították. Korábban Torinóban a város egyik vasútállomását próbálták meg elfoglalni. A tiltakozók interneten a kormány több tagját megfenyegették, többek között a külügyminiszter Luigi Di Maiót az M5S vezető politikusát.

A kormány ennek ellenére további szigorításokat tervez.

Szeptember 6-án azt fogják bejelenteni, hogy az egészségügyben és oktatásban dolgozók után mely más szakmai kategóriák számára akarják kötelezővé tenni az oltást.

(roadster-Magyar Jelen)

További híreink

Donald Trump: Nem a jobboldallal van a probléma, a baloldal szítja az indulatokat

Irányi Dániel

Újabb rakétát lőtt Ki Észak-Korea

Kiss Albert

Drámai méhpusztulás volt az USA-ban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben