3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Óriáspanda bébi született egy nyugat-japán állatkertben

Óriáspanda született a nyugat-japán Vakajama prefektúra egyik állatkertjében: a hétvégén világra jött hím bocs szülei tizedik utódja – számolt be hétfőn a helyi sajtó.

Az Adventure World állatkert közlése szerint a 20 éves anyaállat, Rauhin helyi idő szerint vasárnap délben hozta világra kicsinyét. A pandakölyök és az anyja is jó egészségi állapotban vannak.

A bocs 20,5 centiméterrel és 157 grammal született. Az állatkertben eddig tizenhét pandakölyök jött a világra.

Giant panda cub born in Western Japan zoo - Xinhua | English.news.cn

A jövevény apja a 28 éves Ejmej, a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, amely természetes módon képes utódokat nemzeni. Az apaállat emberi években már több mint 80 évesnek számít.

Ejmejnek és Rauhinnak ez a tizedik utódja. A nőstény legutóbb 2018 augusztusában adott életet egy pandakölyöknek.

A világjárvány miatt ezúttal nem tudtak elutazni Japánba azok a kínai szakemberek, akik asszisztálni szoktak a pandaszületéseknél, ami azt jelenti, hogy most először jött világra pandakölyök kizárólag japán személyzet felügyelete mellett.

(Fotók: asahi.com – Videó: facebook.com) 

További híreink

Miután felmosták a németekkel a pályát, még a stadiont is kitakarították a japánok

Irányi Dániel

Észak-koreai rakétakísérlet miatt kellett óvóhelyre menekülniük a japánoknak

Irányi Dániel

Japán visszatérhet az atomenergiához

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben