14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Orosz oligarchának adja el Újbuda önkormányzata az ingatlanjait

Úgy venne fel kétmilliárd forint hitelt a DK fővárosának minősülő Újbuda önkormányzata, hogy ebben a ciklusban még ne is kelljen megkezdeni a törlesztést, az teljes egészében a 2024-es választások utáni vezetésekre hárulna. A főváros legnépesebb és legnagyobb költségvetésű, leggazdagabb kerületének eladósítását elfogadhatatlannak tartja a Mi Hazánk Mozgalom, miközben van pénz a már 2010 előtt is jogerősen börtönbüntetésre ítélt politikusbűnöző, Czeglédy Csaba számára tízmilliókat kifizetni, illetve rekordszámú alpolgármesterre is, akik megbízását csak a Mi Hazánk nem szavazta meg.

A Gazdasági Bizottság momentumos elnökének a jövő elzálogosítását célzó előterjesztése 3 éves türelmi idő után javasolja csak megkezdeni a visszafizetést, mely tíz évig tarthatna, így a következő ciklusokkal fizettetné vissza, amit most elköltene a szivárványkoalíció.

A június 17-én 9 órakor kezdődő, nyilvános képviselő-testületi ülésen döntésre kerülő, ciklusokon átívelő hitelfelvétel mellett Czeglédy Csaba megbízásának felmondásáról is szavaz a testület a Mi Hazánk előterjesztése alapján.

Napirendre kerül számos ingatlan kiárusítása is, a szivárványkoalíció által korábban megszavazott 1,6 milliárd forint helyett végül közel 1,9 milliárdos értékben, döntően oroszoknak, amivel érdekes módon most nincs baja a balliberális vezetésnek. Egy gellérthegyi villát (ahol a súlyosan sérültekkel foglalkozó Habilitációs Fejlesztő Központ működött) 462,6 millió forintért, az albertfalvi termelői piacot pedig 360 millióért adná el Újbuda szivárványkoalíciós önkormányzata irodaház építésére a Putyin pénztárosának is tartott Megdet Rahimkulov fia (akit testvérével együtt a leggazdagabb magyarországi családnak tartanak), pontosabban egyik cége, a Startimmo Kft. számára, mindkettő ingatlant.

A termelői piac ciklusokon átívelő leépítési-eladási kísérlete során a választások előtt az MSZP és a Momentum képviselőjelöltje is a helyi lakosok bevonását szorgalmazta a piac jövőjével kapcsolatos döntésbe, de mára megfeledkeztek ezekről, úgy árusítják ki a közvagyont irodák és lakóparkok építésére. A Mi Hazánk Mozgalom viszont emlékezteti a szivárványkoalíciót a választási ígéreteikre, hiszen a balliberális pártok azzal kampányoltak: Újbuda megtelt. – fogalmazott lapunknak Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke.

További híreink

Hiánypótló: LGBTQ mesekönyvek a polcokra

Irányi Dániel

Baseballütővel vágta fejbe a szeretője férjét, 7 évet kapott

Szabó Norbert

Szakadékba zuhant egy motoros Felsőtarkánynál

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben