3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Oroszország barátságtalannak minősítette hazánkat

Az Európai Unió minden tagországa, így Magyarország is felkerült az orosz kormány által hétfőn jóváhagyott, Oroszországgal szemben barátságtalan országok és területek listájára.

A dokumentum értelmében az orosz állam, állampolgárok és vállalatok a barátságtalan országok listáján szereplő külföldi hitelezőkkel szemben rubelben rendezhetik majd devizatartozásukat.

Emellett az orosz cégeknek a listán szereplő államok állampolgáraival és vállalataival folytatott valamennyi ügyletét a Külföldi Befektetések Ellenőrző Bizottságának kell jóváhagynia – emlékeztet index.

A orosz intézkedések válaszlépésnek értékelhetőek a magyar kormány intézkedései ellen. Jó hír az, hogy a fentiek most még csak gazdasági elemeket tartalmaznak, katonaiakat nem. A most kirobbant háborúnak Magyarország gazdasági szempontból már egyértelműen a vesztese, szakértők szerint

olyan áremelkedések jönnek ,amelyek még a koronavírus időszaka alatt sem voltak elképzelhetőek.

Több helyen az alapvető élelmiszerek árainak elszállásáról és arról beszélnek, hogy már egy liter étolaj is hamarosan 1000 forint lesz.

Az Oroszország elleni gazdasági szankciókhoz Magyarország is csatlakozott, de ami a szavakban békét és semlegességet hirdető Orbán-kormánytól meglepőbb húzás, hogy már katonailag is állást foglaltunk Ukrajna mellett.

A kormány magyar felségjelzésű repülővel szállított hadianyagot Ukrajnába, majd nem sokkal ezután brüsszeli és amerikai nyomásnak engedve idegen katonák, NATO csapatok magyarországi állomásozását és továbbhaladását tette lehetővé, ezzel potanciális célponttá téve az országot.

A Mi Hazánk március 15-i rendezvényén a korabeli követelésekhez hasonlóan ezt tette (a semlegességet) központi követelésévé.

További híreink

Nemzeti gazdasági kórkép – a magánbenzinkutasok már az út szélén

Kemény János

“Magyarország ne fizessen Ukrajnának!”

Kemény János

A Covid-oltások mellékhatásainak hosszútávú kockázatait vizsgálják a kutatók

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben