4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Őrző-védő szolgálat lehet a megoldás Magyarkanizsa problémájára

A migránsok legutóbb egy idős asszonyhoz törtek be, a mélyhűtőjét kihúzták, hogy telefonjaikat feltöltsék, a ház tulajdonosát pedig életveszélyesen megfenyegették – így telnek a magyarkanizsai mindennapok.

Félünk. Már több helyre is bementek. Házakba is, ahol otthon voltak. Én is zárok mindent. Magam vagyok, bemegyek és bezárkózok

– panaszolta egy helyi lakos.

Az illegális bevándorlók többsége a közelgő télre készülve hosszabb időre rendezkedett be a délvidéki határövezetben található elhagyott épületekbe, ezért szó szerint már kilakoltatás is zajlott.

Hamarosan őrző-védő szolgálatot indíthat Magyarkanizsa Község az aktuális migránshelyzet miatt – ezt Fejsztármer Róbert polgármester mondta a Pannon Televízió Közügyek című műsorában. Ennek legfőbb oka, hogy a térségben drasztikusan megugrottak a betörések, lopások és más hasonló bűncselekmények, melyek döntő része az illegális bevándorlókhoz köthető.

Becslések szerint Horgos külterületén, a határ közelében körülbelül 2-300 migráns tartózkodik. Csütörtök reggel éppen a határrendőrség emberei lakoltatták ki az egykori határőrség épületeiben meghúzódó illegális bevándorlókat.

Az így kilakoltatott migránsok beköltöznek a közeli erdőbe, ahonnan rendre bejárnak a környező településekre, köztük Horgos központjába is. Legutóbb például egy idős asszony házába hatoltak be, kihúzták a mélyhűtőt, hogy feltölthessék telefonjaikat, miközben a védtelen asszonyt meg is fenyegették.

Bizony, hogy nagyon kellene a rend, az őrző-védő szolgálat, mert itt a határ mentén nagyon nagy a forgalom a migránsok szempontjából. Hát félünk. Az üres házakba bemennek, esténként nem merünk menni sehová, én is bezárkózok

– vélekedik egy helyi asszony.

Egyik nőtől fényes nappal egy vaslétrát vittek el a migránsok. Ő is a védelem hiányát sérelmezi:

Csak jó volna, ha megvédené a lakosságot a szolgálat, mert hallottuk, hogy már több helyre is bementek. Házakba is, ahol otthon voltak. Én is zárok mindent. Magam vagyok, bemegyek és bezárkózok.

Az őrző-védő szolgálat működtetésének ötletét Magyarkanizsa polgármestere is megerősítette. Fejsztámer Róbert a témával kapcsolatban a Pannon Televízió Közügyek című műsorában beszélt. Elmondta, az önkormányzat mindössze annyit tehet, hogy mindenben segíti a helyi rendőrség munkáját és megpróbálják a kapacitásokat átirányítani Horgosra és Martonosra, ahol a legtöbb gondot okozzák a migránsok.

Másrészről pedig hamarosan nagy valószínűséggel egy őrző – védő szolgálatot is fizetni fogunk, saját költségvetésből természetesen azért, hogy egy kicsit nyugalmasabb napjai legyenek a helyi polgároknak, mindaddig, amíg nincs kialakult országos stratégia, nincs kialakult országos megoldás erre a helyzetre

– tette hozzá.

Nem hivatalos információk szerint az őrző-védő szolgálat akár már néhány napon belül megkezdheti munkáját.

(magyarforum.hu nyomán – Fotó: pannonrtv.hu)

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben