22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Összetűzések Párizsban, öröm Marseille-ben

Csalódott szurkolók egyes csoportjai összecsaptak egymással, illetve a rendőrséggel Párizsban azután, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája lisszaboni döntőjét 1-0-ra elvesztette a Paris Saint-Germain a Bayern Münchennel szemben.

Az AFP-nek nyilatkozó drukkerek egyetértettek abban, hogy a mérkőzés egyes szakaszaiban jól játszottak, komoly gólszerzési lehetőségeik voltak és annak fizették meg az árát, hogy ezekkel nem tudtak élni.

Mintegy ötezer néző követte a mérkőzést a Parc des Prince-ben, miközben a stadionon kívül végig a találkozó során összetűzések voltak, a rendfenntartók könnygázt is bevetettek a petárdázó és tűzijátékozó szurkolók megfékezésére. A feszültség ennek ellenére tovább nőtt, a találkozó után a Champs-Elysées-n is folytatódott a rendbontás, ahol autókat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be és üzletekben garázdálkodtak vandálok, az összetűzések még éjjel egy órakor is tartottak.

A stadion környékén a csalódott drukkerek egy csoportja annak a kerítésnek esett neki, amellyel körülvették a Saint-Cloud kapunál lévő, felújítás alatt álló szökőkutat.

Gérald Darmanin belügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte az erőszakos cselekményeket. Éjszakai jelentés szerint 22 személyt állított elő a rendőrség.

Marseille-ben viszont örömmel fogadták az ősi rivális vereségét.

“Ünnepnap, vesztettek” – fogalmazta meg tömören sokak véleményét az egyik Olympique-szurkoló.

Emmanuel Macron köztársasági elnök Twitter-bejegyzésben gratulált a Bayern Münchennek a legrangosabb európai kupa hatodszori megnyeréséhez, a PSG-nek pedig a kivételes meneteléshez.

“A győzelem napja eljön majd a francia futball számára” – tette hozzá.

(MTI)

További híreink

„Az EU gondolkodása Hegyeshalomig terjed” – interjú Nógrádi Györggyel

Joó György

Ütötte és rúgta a segítségére kiérkező mentősőket egy ittas férfi

Dunai Tibor

Brutálisan nőtt a kábítószert használók száma a világon

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen