25 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Ötven év börtönt kapott egy mexikói drogbáró egy újságíró megöléséért

Ötven év börtönre ítélte a szövetségi bíróság a mexikói Chihuahua államban Juan Carlos Moreno drogbárót egy újságíró meggyilkolásáért – közölte az ügyészség helyi idő szerint szombaton.

“Ez eddig a legsúlyosabb büntetés, amely ilyen ügyben született, és precedenst teremt a jövőre nézve azok számára, akik újságírók ellen követnek el bűncselekményeket” – tudatta a vádhatóság.

Az áldozat, Miroslava Breach a La Jornada című mexikói lap munkatársa volt, és Moreno bűnbandájának tevékenységéről írt. Még 2017-ben gyilkolták meg, és a bíróság márciusban mondta ki bűnösnek Morenót a megölésében. A büntetés kiszabását azonban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

A mexikói hatóságok adatai szerint az El Larry néven tevékenykedő Moreno a Los Salazar nevű drogkartell vezetője, amely főként az Egyesült Államok határvidékén aktív.

Forrás: MTI

További híreink

Már fejleszti is az oltóanyagot a majomhimlő ellen a Moderna

Irányi Dániel

Itt a koronavírus mutánsának mutánsa, nyitás maximum június közepén indokolt Rusvai szerint

Irányi Dániel

Óriási drágulás a Balatonnál

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen