4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt

Pár nap után szabadlábon a pilismaróti bűnöző, aki 16-szor szúrta meg áldozatát

Az elmúlt hétvégén Pilismaróton a helyi dohánybolt előtt 16-szor szúrta meg áldozatát egy helyi férfi, aki egy köztudottan bűnözői hátterű családhoz tartozik. Az esettel kapcsolatban a Mi Hazánk a helyi körzeti megbízotti iroda előtt tartott sajtótájékoztatót, Lantos János, a párt esztergomi elnöke rámutatott, jól látható, a gaz is benőtte az épület ajtaját, tehát nincs rendőri jelenlét a településen.

Információink szerint az elkövető már szabadlábon van.

Ennek oka, mint mondják, hogy szellemileg nem ép, tehát gondnokság alatt áll. Azonban a gyilkossági kísérlete előtt is gondnokság alatt állt, mégis megtörtént a súlyosan életellenes bűncselekmény, a helyiek szerint semmi garancia arra, hogy ez újra nem fordulhat elő. Többek egybehangzó állítása szerint korábban is rendszeresen a dohánybolt előtt üldögélt.

Fontos tudni azonban, hogy a Be. szerint nincs akadálya akár egy 16 éves elkövető letartóztatásának, akkor sem, ha gondnokság alatt áll. A pilismaróti elkövető pedig 30. életévét is betöltötte már.

Személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés rendelhető el többek között akkor is, ha

“megalapozottan feltehető, hogy a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.”

Az esettel kapcsolatban megkerestük az illetékes, esztergomi rendőrkapitányságot is, milyen szakmai indokok alapján látták megalapozottnak a szabadon engedését. Továbbá megkérdeztük, annak tükrében, hogy már a gyilkossági kísérlet előtt is gondnokság alatt állt a férfi, az mégsem volt gátja a brutális késes támadásnak, hogyan kívánják garantálni a helyiek biztonságát.

Amennyien válaszolnak, frissítjük cikkünket. 

(képünk illusztráció – dorogimedence.hu)

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben